Afrikakonferens i lejonens kungarike - | Konferensvärlden
Ramfelt touring
Reportage > Afrikakonferens i lejonens kungarike

Afrikakonferens i lejonens kungarike

Utland I Zanzibar finns stränderna som anses vara några av världens vackraste. I Tanzania finns ”lejonens kungarike” – nationalparken Serengeti som är lika stor till ytan som Holland. Lägg därtill Tanzanias 120 olika folkslag med fantastiska kulturer och sedvänjor så får du en äventyrskonferens som slår det mesta. 


13 april 2015, uppdaterad: 29 maj 2015

I Tanzania finns en hel värld att upptäcka. Nationalreservaten och parkerna täcker 30 procent av landets yta och kronjuvelen är de världsberömda områdena Serengeti, Ngorongorokratern och Selous. Tanzania är en av de mest populära resmålen i Afrika
.

– Vi har många gäster som kommer från England, Tyskland och USA. Våra safaris är väldigt uppskattade. Om man bara ska åka på en safari i sitt liv ska man åka till Tanzania, för inget land i Afrika har de stora däggdjuren i samma mängder. Våra reservat är större och friare jämfört med de sydafrikanska, vilket innebär att djuren har det bättre, säger Suleiman Chasama, direktör för Tanzania baserade Sun Tours and Travel som samarbetar med Ramfelt Touring. 
På en safari ska man passa på att se The big five, som innefattar: leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel, vilka förr i tiden jagades under så kallad storviltsjakt. Storvilt ansågs vara de svåraste och farligaste vilten att jaga på den afrikanska savannen.

För de som besöker Tanzania och Zanzibar finns ett brett utbud av både budget- och lyxhotell att välja emellan. Men vad många inte känner till är att alltfler hotell och aktörer inom turistnäringen arbetar miljövänligt tänk.

– Det går så klart inte att jämföra Sveriges miljötänk med Tanzanias, men kunskapen finns och sprids från tanzanianska miljöcentret om hur man ska bedriva miljövänlig turism. Tyvärr är det inte så enkelt att implementera riktlinjerna i det vardagliga arbetet, men Tanzania är i alla fall i framkant jämfört med många afrikanska länder, säger Suleiman Chasama. 

Historiska Tanzania
Vill man uppleva historia är Tanzania det rätta landet. Här finns ett av världens längst bebodda områden och arkeologer har hittat människoskelett och fotavtryck i norr som är två miljoner år gamla. I Dar Es Salaam finns Makumbusho Village Museum, utomhusmuseet som beskriver hur Tanzanias drygt 120 stammar traditionellt levde förr i tiden.

– Jag har jobbat med resor till Afrika i tio år och det finns väldigt mycket kultur att ta del av på en konferensresa. Lokalbefolkningen lever på turismen och de är vänliga och omtänksamma. Vårt konferenshotell, Hotel Whitesands, ligger norr om Dar Es Salaam på stranden. Hotellet är pålitligt och håller bra standard. Här har många internationella konferenser, med statschefer som gäster, ägt rum, säger Georg Ramfelt, ägare av Ramfelt Touring. Kryddön med kritvita stränder

Vid en konferensresa kan man göra en avstickare till Indiska Oceanens kryddö Zanzibar. 1499 besöktes öarna av portugiser, vilket ledde till Europas inflytande i Östafrika. Öarna har varit i portugisernas, sultanatet Omans, tyskarnas, britternas händer. Idag är Zanzibar en del av Förenade Republiken Tanzania och erbjuder fantastiska dyk- och badmöjligheter. 


– Sandstränderna är vita med färgsprakande korallrev och turkost vatten. Double Tree By Hilton Nungwi Resort ligger på norra udden och gästas mest av turister, affärsresenärer och konferensgäster. Hotellet är prisvärt och håller hög internationell standard. Sen får man inte glömma att besöka öns huvudstad Stone Town. En medeltida stad fylld med historia, trånga gränder och fascinerande snidade trädörrar, avslutar Georg Ramfelt. 


Bokning och info: www.ramfelttouring.se

Taggar/Etiketter
Konferens  Utlanskonferens  


Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.