Agenter på Kastellet - | Konferensvärlden
Reportage > Agenter på Kastellet

Agenter på Kastellet

Vaxholms kastell är en gammal militär fästning med anor från 1500-talet, men som idag har de moderna bekvämligheter som behövs för en konferens eller kick-off. En dag på kastellet börjar med en kort färd med båttaxi från Vaxholms hamn, och sedan är man ute i en annorlunda och mycket spännande miljö.

Text: Anna Hansen

22 maj 2012, uppdaterad: 17 juni 2013

I denna upprustade fästning erbjuds, förutom moderna konferensrum där man kan inleda sin kick-off, en rad olika lagaktiviteter som har till syfte att på ett roligt sätt sammansvetsa en grupp. En del är fartfyllda och man ställs som grupp inför fysiska och kluriga utmaningar. Andra är mer inriktade på problemlösning.

Det senaste tillskottet av aktiviteter är ”Uppdrag Kastellet” som är en aktivitet som nog passar de flesta grupper. Gruppen delas in i lag med max sex deltagare per lag, och under aktiviteten kommer lagens kreativitet och samarbetsförmåga sättas på prov. Varje lag tilldelas en mobiltelefon dit uppdragen skickas, och i dessa uppdrag ställs lagen inför flera svåra val och måste fatta snabba beslut.

Uppdragen är varierande; det kan vara alltifrån allmänbildande frågor och koder som ska letas upp på ön, till gåtor som ska lösas och stationer som ska besökas. Om man vill anknyta till något som man exempelvis diskuterat tidigare under dagen, eller som rör det egna företaget, har man också möjlighet att lägga till egna frågor och uppdrag.
Varje lag arbetar i sitt eget tempo och väljer själva vilka utmaningar som passar dem. I slutändan sammanställs poängen och ett vinnande lag koras.

Den här aktiviteten är bra och gruppstärkande därför att det – för att lösa uppdragen – krävs ett mycket gott samarbete, berättar Lisa Wallin, konferensansvarig på Vaxholms Kastell. Det är ett perfekt inslag i konferensen eller som inledning på en rolig kväll; kämparanda och skratt garanteras!

Antal: 10-60 deltagare, max sex personer per lag.
Passar: Alla – gruppen avgör själv tempot.
Tid: Ungefär två timmar.
Pris: 432 kronor/person, tillägg för fem egna frågor 1 500 kronor.
Period: Året om.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.