Allt annat än en puck(l)ad idé - | Konferensvärlden
Reportage > Allt annat än en puck(l)ad idé

Allt annat än en puck(l)ad idé

Andreas Dybedahl driver aktivitetsföretaget AktiviteterStockholm.se och har gjort något så ovanligt som att köpa två kameler till sin eventverksamhet. I framtiden ska det gå att hyra kamelerna Kalle Kamel och Lillebror till unika pr-event, reklam, aktiviteter och kamelridningar.

Text: Astrid Feldreich

31 januari 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Andreas har sedan tidigare aktiviteter där konferensdeltagare får bygga och testa en sulky samt lär sig köra minihäst i vagn. I och med köpet av kamelerna har han tagit verksamheten ett steg till.
– Ibland vaknar jag på nätterna och undrar vad jag har gjort, det kan tyckas lite galet att köpa två kameler, skrattar han.
Kamelen Kalle och hans yngre kompis Lillebror är födda på Öland och anlände till sitt nya hem i Bro utanför Stockholm för några veckor sedan. De är Stockholms enda privatägda kameler. Planen är att de ska vara delaktiga i olika event, mässor och konferensaktiviteter till våren. Just nu gör de nya stockholmarna sig hemmastadda hos Andreas kompanjon och delägare Gunilla i Bro. Kameler är både smarta och snälla djur, och inte alls lynniga på samma sätt som exempelvis en häst. Att de dessutom är exotiska djur gör att de passar bra till allt från reklamfilmer till temafester. Men hur trivs kamelerna i ett vinterkallt Sverige?
– Alla tänker på öken när de tänker kameler, men det är dromedarer som lever i öken. Den baktriska kamelen är tvärt emot vad folk tror anpassade för ett kallare klimat än Sveriges, de är vanliga från Nepal till Ryssland och tål allt från 40 plusgrader till 30 minusgrader, förklarar Andreas.
Kamelerna kan göra ungefär samma saker som en häst, utom att hoppa. De är stresståliga och har ett tålmodigt temperament. Andreas tycker sig redan ha märkt att kamelerna är smartare än hästar.
– Jag känner att jag redan fått en speciell kontakt med kamelerna. De är mycket mer beräknande i sitt sätt att känna av och tolka situationer. Det är en häftig känsla att vara nära ett så pass annorlunda och stort djur som kamelen, säger Andreas som startat en kamelblogg där han skriver om vardagen som nybliven kamelägare.
Andreas tänker ta det lugnt i början och kommer inte att gå ut med någon massiv marknadsföring kring kamelerna, men han har redan märkt av ett stort intresse från allmänheten och branschen.
– Det finns ju tre miljoner människor och bara två kameler i Stockholmsområdet, konstaterar han.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.