Arenor för allt och alla - | Konferensvärlden
Stockholm Live
Avicii Arena
Tele2 Arena
Tele2 Arena
Södra Teatern
Södra Teatern
Reportage > Arenor för allt och alla

Arenor för allt och alla

Stora möten Konferenser, tv-galor, konserter och jubileumsfester. När det kommer till evenemang modell större befinner sig arenaoperatören Stockholm Live i en klass för sig. Med landets största inom- och utomhusarenor till sitt förfogande blir inga arrangemang för stora eller för små.

Text: Mia Bornberger

16 april 2024,

Friends Arena, Tele2 Arena, Avicii Arena, Hovet, Annexet och Södra Teatern ingår alla i Stockholm Live, vilken är den största arenaoperatören i Norden. I dessa arenor arrangeras varje år fler än 600 evenemang som besöks av totalt 3,5 miljoner personer. 

– Hos oss kan man ordna event för allt mellan 200 och 65 000 gäster. Vi jobbar för att hålla de absolut härligaste och mest kreativa evenemangen hos oss, i stort som i smått, och vi älskar konferenser och kickoffer i alla möjliga skepnader, säger Victoria Huusko som är försäljningsansvarig på Stockholm Live. 

Om vi tar avstamp i Friends Arena så kan man konstatera att här är allt möjligt att arrangera, exempelvis konserter, idrottsevenemang, mässor och företagsevenemang. Så låt fantasin flöda, var inte rädd för att ta plats och disponera med fördel arenagolvets generösa yta av drygt 12 000 kvadratmeter. Den moderna multiarenan passar de riktigt stora grupperna och tar upp till hela 6 000 sittande gäster vid exempelvis en galamiddag. Allt samlat under ett och samma tak och man skapar också smidigt olika rum i rummet, exempelvis en del för konferens, en annan för utställning och en tredje för galamiddagen.

Ta gondolbanan till toppen

På andra sidan av Stockholm hittar vi Globenområdet och arenorna Avicii Arena, Tele2 Arena, Annexet och Hovet. Avicii Arena, före detta Globen, har hunnit fylla 35 år och är utan tvekan ett av Stockholms mest profilerade och uppskattade landmärken. Arenan är stängd för modernisering under hela 2024, men slår upp portarna igen under 2025 till en helt ny upplevelse. 

Victoria Huusko berättar lyriskt:

– Vi bygger nya vip-områden och fastighetsägaren SGA Fastigheter moderniserar från golv till tak. Avicii Arena är perfekt för galamiddagar och jubileum. Här finns också möjlighet att ta gondolbanan SkyView upp till toppen av byggnaden och där uppleva en unik bild av Stockholm. Alldeles intill har vi Tele2 Arena, som även den är flexibel med en obegränsad potential för konferens, breakouts, mässa och middag i en och samma lokal.

På Globenområdet hittar man också de två jämförelsevis mindre arenorna Annexet och Hovet. Den välkända hockeyarenan passar utmärkt som konferensanläggning och många är de galor och middagar som arrangerats där genom åren. I grannen Annexet sänds ofta tv-galor som exempelvis Grammis, Årets kock, UNICEF-galan, Idrottsgalan med flera.

– Annexet är en av Sveriges mest kreativa eventlokaler. Det är en mycket omtyckt evenemangslokal som kan delas upp i mindre enheter med hjälp av tyger. Perfekt för bland annat kickoffer, galamiddagar, för- och efterfester och mässor. Från 2025 har Annexet en stor moderniserad entré som välkomnar besökarna.

Mingel i champagnebaren

Några t-banestationer norrut från Globenområdet hittar vi så Södra Teatern vid Mosebacke torg. Södra Teatern uppfördes 1852 och är ett av Stockholms äldsta och mest mytomspunna kulturetablissemang.

Victoria Huusko beskriver den som ”en pärla” med fina konferensmöjligheter för upp till 600 deltagare. 

– Det är en magisk lokal, som få kanske tänker på i den här typen av sammanhang. Fler företag borde ta chansen och hyra hela huset och få tillgång till allt där inne: Champagnebaren, Stora scenen, Kristallen. Kanske pågår det en konsert på Mosebacketerrassen, då kan man njuta av både den och den makalösa utsikten över stan från balkongen – och det är lika vackert vinter som sommar.

Mat av högsta kvalité

Och med arenor i världsklass följer självklart även maten det receptet. Till bords serveras råvaror av högsta kvalité, tillagad av välrenommerade kockar. En förstklassig upplevelse med fullservice och catering, smakfullt och elegant serverad.

– Vi levererar ett helhetserbjudande med mat och dryck inhouse och det är ju många gånger avgörande för om ett event blir lyckat eller inte – det är en otroligt viktig del av helheten. I tillägg till det så har vi på alla våra arenor en fantastisk personal som lyfter varje möte till en ny nivå, och vi är mycket stolta över dem och tacksamma för alla underbara kunder vi möter hos oss.

STOCKHOLM LIVE
Varje år besöker över 3,5 miljoner människor Avicii Arena, Friends Arena, Tele2 Arena, Södra Teatern, Annexet och Hovet vilket gör Stockholm Live till den absolut största arenaoperatören i Norden. Med sex stycken flexibla arenor är allt möjligt – konferenser, kick-offer, mässor, galamiddagar eller något annat företagsevenemang. Här blir dina kreativa idéer verklighet och allt skräddarsys efter gruppens behov och önskemål.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.