Arlanda – en naturlig mötesplats - | Konferensvärlden
Radisson Hotels
Radisson Hotels
Radisson Hotels
Reportage > Arlanda – en naturlig mötesplats

Arlanda – en naturlig mötesplats

Mötestrender Enkelt att mötas, närhet till hela världen och smidigt att flyga vidare när mötet är slut. På Arlanda flygplats finns Radisson Blu Arlandia Hotel och Radisson Blu Airport Terminal Hotel med sammanlagt 60 mötesrum och över 600 hotellrum med oslagbara lägen för mötesdeltagare.

Text: Helena Wikström

17 april 2023,

Att mötas på flygplatsen är ett populärt alternativ för möten och konferenser med deltagare från Sverige eller hela världen. Med två unika hotell kan du välja möteslokal oavsett om du planerar ett snabbt dagsmöte på flygplatsen, eller en konferens med övernattning ett stenkast från terminalerna.

– Radisson Blu Arlandia Hotel är Arlandas första hotell som stod färdigt 1980. Här öppnades Märstas första biograf där Sällskapsresan hade Sverigepremiär. Sedan dess har vi välkomnat gäster från hela världen, berättar AnnSofie Lanner, General Manager för Radisson Blu Arlandia Hotel och Radisson Blu Airport Terminal Hotel.

Närheten till flygplatsen gör det enkelt för mötesdeltagare att mötas, bara sex minuter med transferbuss från samtliga terminaler. Den största möteslokalen rymmer 244 personer och är en av hotellets 24 konferenslokaler. Alla lokaler har naturligt dagsljus och är fullt utrustade med modern teknik. Hotellet erbjuder flexibla lokaler i anslutning till restaurangen, för event och sammankomster. För avkoppling finns inomhuspool, bastu och gym och för den spelsugne finns både bordtennis, biljard och dart.

– Unikt med Radisson Blu Arlandia Hotel är den lugna och ombonade miljön med flygplatsens höga tempo runt hörnet. Vi erbjuder 342 tysta och bekväma rum och sviter med stilsäker design och genomtänkta bekvämligheter. I vår hemtrevliga restaurang serveras välsmakande rätter i avslappnad atmosfär. Hotellet är väldigt praktiskt för en konferens, då det är lätt att hålla hela gruppen samlad. Det finns tid till att umgås och allt finns här under samma tak, säger AnnSofie.

Pilot för en dag

Radisson Blu Arlandia Hotel har också ett exklusivt samarbete med Flygstridsskolan, som ligger alldeles intill hotellet.

– En unik konferensaktivitet är att testflyga Viggen, Boeing 737 eller helikopter i en flygsimulator, en otroligt uppskattad aktivitet bland våra mötesdeltagare, säger AnnSofie.

Flygplatsens mittpunkt

Radisson Blu Airport Terminal Hotel ligger perfekt placerat mellan terminal 4 och 5 – mitt i SkyCity, med gater, restauranger och butiker inom gångavstånd. Hotellet och SkyCity byggdes 1993 och fyller 30 år i år. Det är det första flygplatshotellet på Arlanda. I restaurang Sky Horizon serveras måltider mitt i händelsernas centrum, med storslagen utsikt över landningsbanan. Frukosten öppnar redan klockan 04.30 för tidiga resenärer.

– Här har vi 36 konferenslokaler varav den största rymmer 80 personer. Våra lokaler ligger på tre våningsplan med egen konferensreception för personlig service, säger AnnSofie.

Hotellet erbjuder 260 ljudisolerade och bekväma rum, där vissa rumskategorier har utsikt över landningsbanan. Beläget på en central plats med Arlanda Centralstation mittemot hotellet och med gångavstånd till Arlanda Express, pendeltåg och flertal bussar tar du dig enkelt till och från Stockholm City.

Här är det smidigt att samla mötesdeltagare som reser från olika platser i Sverige eller hela världen till ett effektivt möte.

– Du slipper all logistik kring transporter till och från flygplatsen. När mötesdeltagarna har landat är de framme. Du sparar tid genom att slippa åka vidare från flygplatsen till konferensanläggningen, säger AnnSofie Lanner.

Radisson Meetings

Med det globala konceptet Radisson Meetings kan du vara säker på att du får ett lyckat möte, från planering till utförande. Styrkan hos båda Radisson Blu Arlanda hotellen är deras långa erfarenhet av att arrangera möten och events. Hotellens erfarna och lyhörda team hjälper dig att skapa och genomföra minnesvärda möten och events.

Fakta Radisson Hotels
Radisson Hotels driver nio varumärken med över 1 100 hotell i drift och under utveckling i över 120 länder.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.