Arlandahotell på gång - | Konferensvärlden
Reportage > Arlandahotell på gång

Arlandahotell på gång

1 november 2012 öppnar Clarion Hotel Arlanda Airport, med 414 rum och sviter, wellnesscenter och stort konferensområde. För att fira ”ettårsdagen” bjöd Choice på visning av bygget, och en bit tårta.

Text: Matilda Andréasson

29 november 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Det är kanske första gången jag åker till Arlanda utan att gå ombord på ett plan. Men när det vankas tårta på nya Clarion Hotel Arlanda Airport är jag beredd att göra ett undantag.
Vi är en liten grupp som samlas vid Arlanda Express för att åka ut till det som är ett av Clarion-kedjans just nu största byggprojekt.
Bygget har kommit ganska långt, men det vi ser från utsidan nu är det som kommer att bli den inre fasaden, dold av en yttre fasad av svart granit och glas. Iklädda bygghjälmar, reflexvästar och skyddsskor tar vi bygghissen upp längs hotellets ena kortsida och stiger av för att titta på utsikten.
Totalt blir byggnaden tolv våningar hög, vilket är precis vad som ryms under flygtornets synfält. Och visst ser flygtornet inte lika imponerande ut när vi står högt uppe i hotellet och tittar ner på flygplan som startar och landar. Häruppe kommer det att finnas 16 mötesrum i olika storlekar, elva privata lounger som rymmer möten eller middagar för upp till tio personer, och en à la carte-restaurang som även är öppen för allmänheten.
Vi går igenom en ”hotellkorridor” som idag består av kala väggar men som snart kommer att bli mysiga sovrum och lyxiga sviter. De italienska badrummen har redan anlänt med tåg och står färdigpaketerade på plats i gigantiska kollin.

Gå torrskodd från Sky CityI en lägre byggnad på markplan kommer en stor kongressal för upp till 900 personer att finnas, och utanför den en mingelyta för upp till 1 200 personer och ytterligare mötesrum. I kongressalen kommer hotellet att slå på stort gällande teknisk utrustning – ”något i hästväg” som hotelldirektör Johan Svensson uttrycker det – och i taket har man satt så starka balkar att det ska gå att hänga upp till exempel en bil vid lanseringar eller annat. Ovanför kongresshallen kommer wellnessavdelningen att ta plats, med gym, bastu och omklädningsrum. Något spa kommer det inte att bli, då den tänkta målgruppen inte i första hand eterfrågar detta.
Gästerna kommer att kunna gå torrskodda direkt in på Clarion Hotel Arlanda Airport från Sky City, som ska byggas samman med hotellet med hjälp av en 30 meter bred plazagång, kantad av butiker. Hotellets kombinerade reception och bar/coffeeshop kommer också att ta en del av denna plats till sitt förfogande som lounge.

Europas bästa flygplatshotell?Att ha ett hotell inte bara i närheten av utan i direkt anslutning till Arlanda är en fjäder i hatten för hotellkedjan, och det är en självklarhet för alla inblandade att satsningen ska resultera i Europas bästa flygplatshotell. Bland fördelarna finns att gästerna kommer att kunna checka in både sig själva och bagaget till sitt flyg direkt i hotellets reception, och inredningen i à la carte-restaurangen har medvetet designats för att ensamresenärer ska känna sig bekväma. Med stora utrymmen för möten och kongresser hoppas man att hotellet kan tävla med andra flygplatshotell i Europa, som Frankfurt och Schiphol.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.