Äventyr och rekreation på Orbaden - | Konferensvärlden
Orbaden
Orbaden
Orbaden
Orbaden
Orbaden
Orbaden
Reportage > Äventyr och rekreation på Orbaden

Äventyr och rekreation på Orbaden

På Orbaden har man alltid fokuserat på att ge sina gäster en upplevelse av själva platsen – blånande berg, böljande dalar och den glittrande älven Ljusnan. Nu satsar man ännu mer på den unika utomhusmiljön och erbjuder spännande aktiva konferenser.

Foto: Moa Stefansdotter Text: Helena Wikström

9 november 2022, uppdaterad: 9 november 2022

Redan i slutet av 20-talet reste man långt för att ta sig till kurorten Orbaden. För att bada i älven Ljusnans klara vatten och andas den friska luften. Idag är anläggningens verksamhet jämnt fördelad mellan konferensgäster och privatgäster.

 – Just nu gör vi en stor satsning på aktiva konferenser, inte bara på att gäster ska komma hit och ha ett möte, berättar Kristian Nebes, hotellchef.

Många företag väljer idag att ta sina snabba möten på Zoom – men ser en stor fördel av att träffas och umgås på en konferens. Och för att träffas och umgås så måste det finnas saker att göra.

 – Det känns naturligt för oss att bygga vår satsning på vår fina spa-avdelning. Här kan man både få behandlingar, använda spa-avdelningen för gruppaktiviteter eller bara ha spat som en skön plats för häng innan middagen, förklarar Kristian.

På Orbaden finns både inom- och utomhuspool, mineralbad och en utomhusjacuzzi med en vidunderlig utsikt över den vackra älven.

För att skapa aktiva konferenser utomhus så samarbetar man med flera lokala aktörer som erbjuder äventyrskonferenser där du bland annat kan åka zipline och gå höghöjdsbanor. Ziplinebanan är belägen endast 200 meter från hotellet är Sveriges både snabbaste och längsta där man kan åka två personer samtidigt.

 – Vi arrangerar vildmarkskonferenser där man spenderar en natt utomhus i tält, det finns konferenspaket för cykling, paddling eller vandring och på vintern arrangerar vi skidkonferenser och aktiviteter som snöskovandring, berättar Kristian.

Aktiva konferenser för både kropp och sinne och där du alltid har tillgång till hotellets spa för att koppla av efter en spännande och aktiv dag.

Orbaden har ett stort utbud av konferenslokaler, där den största rymmer ca 150 personer i biosittning. Alla lokaler är fullt utrustade och de flesta förberedda för hybridmöten, dessutom har några av konferenslokalerna usikt över älven. En utsikt du även kan njuta av från den välrenommerade restaurangen.

 – Hos oss har maten också alltid haft en central plats, och vi vågar påstå att vår restaurang ligger vid en av Sveriges vackraste utsiktsplatser, säger Kristian.

På Orbaden ligger fokus på ”härproducerat”, där menyerna kretsar kring vad hotellets egna odling har att erbjuda. Från mitten av sommaren till långt in på hösten hämtar man grönsaker och rotfrukter från den egna odlingen, och samarbetar dessutom med ett trettiotal lokala matproducenter. Med ett sånt fokus på god och hälsosam mat blir det natuligt att erbjuda konferenspaket med inriktning på mat och dryck.

 – I vår närhet öppnar Peter Stormare, tillsammans med sin dotter och lokala aktörer, ett bryggeri där vi kommer hålla olika mat- och dryckesprovningar. Dessutom ordnar vi champagneprovningar tillsammans med vårt champagnehus Taittinger, berättar Kristian.

Fakta:
I hjärtat av sköna Hälsingland, mitt emellan Järvsö och Bollnäs, hittar man Orbaden. Här på den anrika kurorten kan man njuta på spa-avdelningen efter att ha varit aktiv på någon av de nya satsningar av utomhusaktiviteter som erbjuds. Konferenslokaler från 10-150 personer och boendeformer från lyxiga sviter till stugor. Härproducerad mat, bland annat från den egna odlingen.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.