Beställ lite kreativitet vid sidan om - | Konferensvärlden
Reportage > Beställ lite kreativitet vid sidan om

Beställ lite kreativitet vid sidan om

Vad sägs om en fotbollsspelsturnering till lunchen, en hink lego till kaffet eller kanske ett glas bubblande vitt vin som avrundning på en intensiv mötesdag? Eller varför inte en livs levande hejarklack – fullt utrustad med hejarramsor och pom poms – som avslutning på visionsmötet?

Text: Kristin Fridholm

23 november 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

Hotell- och konferenskedjan Scandic har börjat arbeta med ett nytt koncept som de kallar sideorders. Det innebär att den som bokar en konferens också har möjlighet att välja till aktiviteter som hjälper till att höja kreativiteten och trivseln på konferensen.
– Detta är ett led i satsningen som vi tidigare dragit igång i samarbete med tv-kocken Jamie Oliver som framför allt arbetat med smakrika och hälsosamma alternativ till lunch och fika, berättar Thomas Fankl som är mat- och dryckesansvarig på Scandic.
I det sideorders-utbud som alla Scandics hotell kommer att erbjuda finns allt mellan hemgjorda smoothies, lyxigt mousserande vin, popcorn, smågodis och skuren färsk frukt.
– Hela idén med sideorders är att öka kreativiteten och få upp energin hos mötesdeltagarna. Det kan göras dels med god och energigivande mat och dryck, men även med olika typer av aktiviteter som vi nu provar på Scandic Crown i Göteborg.

Skapa med modelleraPå Scandic Crown i Göteborg har man nämligen gått ett steg längre än på de andra anläggningarna och lagt till ytterligare två kategorier på sin sideorder-meny. Och det är här vi hittar de riktigt kreativa idéerna som ger tillfälle för mötesdeltagarna att lyfta blicken, samarbeta och tänka nytt.
– Den ena extramenyn innehåller saker som går att beställa precis när som helst under konferensen när det behövs ett energilyft. Här ingår sådant som modellera, fotbolls- och hockeyspel, lån av härliga Fatboys att sitta i eller väldoftande aromaoljor, beskriver Frida Jonson, konferenschef på Scandic Crown.
Den andra menyn kräver förbeställning eftersom dessa aktiviteter är lite mer avancerade, och det kan jag nog hålla med för här hittar vi bland annat bollhav, ”Lär dig nicka som ett proffs” och ”Bli hotelldirektör för en dag”.

En snackisResponsen från hotellets gäster har varit mycket positiv och sideorder-konceptet blir ofta en snackis bland konferensbesökarna när de är på plats.
– Primärt vänder vi oss till kursledaren och erbjuder våra sideorders-menyer, men det händer även att någon av medarbetarna läser menyn och kommer på att de vill bjuda sina kollegor på en skål popcorn eller vill fira att en arbetskamrat fyller år med att bjuda på ett glas mousserande vin, säger Frida.
– Tanken med hela konceptet är att sätta igång kreativiteten hos deltagarna genom att bryta av med något helt annat, få idéerna att komma lättare och få gästerna att samarbeta och ha riktigt rolig på sina konferenser, säger Kristian Sandahl, mat- och dryckesansvarig i Göteborg.
Och vad får igång ett lite eftermiddagstrött arbetsteam bättre än en fartfylld hockeyspelsturnering?Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.