Bokenäs byggde nytt – tog mötesforskningen till hjälp - | Konferensvärlden
Reportage > Bokenäs byggde nytt – tog mötesforskningen till hjälp

Bokenäs byggde nytt – tog mötesforskningen till hjälp

När Bokenäs Resort & Conference satsade på att bygga ut sin anläggning med spa och flera nya mötesrum lät man sinnena få styra. Naturen och havet är ständigt närvarande och samtidigt har man tagit hjälp av modern forskning för att skapa de rätta miljöerna för möten och avkoppling.

23 november 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Text: Kristin Fridholm

På vägen ut spelar bilradion Vackert Land med Bo Kaspers orkester och när vi går längs vägen från parkeringen till receptionen och viken där Bokenäs Resort & Conference ligger känns det som om de menade kanske just den här delen av landet.
Sommartid vimlar här av lekande barn som spelar fotboll på ängen nedanför hotellet eller badar från bryggan nere i viken, men så här en vardagseftermiddag på hösten är det större chans att man möter ett konferensgäng som är ute på ett "walk and talk"-möte.


Bokenäs ligger på en udde ut i Koljöfjorden, cirka tio mil norr om Göteborg. Totalt huserar anläggningen över hela 360 000 kvadratmeter av Bohusläns vackra natur så här finns alla chanser att njuta av omgivningarna mellan mötespassen. När vädret tillåter finns det möjlighet att grilla ute, hyra båt, spela minigolf eller göra olika typer av spännande teambuilding-aktiviteter.
Men vad man än gör och vart man än går på Bokenäs så är havet ens ständige följeslagare. Alla rum som används av gästerna har havsutsikt – oavsett om det handlar om konferenslokaler, hotellrum eller spa-utrymmen. Detta är möjligt tack vare att hela anläggningen är byggd upp längs berget. Hotellet består av stugor/lägenheter som med sin grå träpanel nästan smälter ihop med stenen och grönskan bakom.


I september invigdes en ny avdelning på Bokenäs. Ett vackert modernt hus under benämningen hav-spa-möten. Här finns som namnet skvallrar om bland annat det nya fräscha spat. Här finns som sig bör möjlighet att göra olika sköna behandlingar och/eller bara njuta i wellnesspoolen med sitt vattenfall alternativt i någon av de två varma källorna ute på terrassen.

– Där ute är helt underbart att vara. Och det blir nog extra härligt nu i vinter när gästerna kan sitta där ute i det rykande 38-gradiga vattnet med ett glas bubbel i handen, säger Mikael Åberg, sälj- och marknadsansvarig.

– Och kanske med en snygg mössa om det snöar, tillägger han med ett leende.

Om det trots mössan skulle kännas för kallt om öronen så har Bokenäs, enligt Mikael Åberg, Sveriges läckraste panoramabastu att värma sig i.

– Genom de stora fönstren som går från golv till tak har du utsikt över stranden och havet. Mitt i bastun finns en dörr som går mellan damernas och herrarnas bastu så vi kan öppna upp till en gemensam bastu med plats för upp till 40 personer.

I anslutning till spa-avdelningen ligger aqualoungen. Här är temperaturen lite högre än vanligt inomhusklimat, men inte fullt så varmt som inne i spat. Utrymmet är tänkt att fungera som en samlingsplats där de gäster som inte vill bada ändå kan umgås med kollegor eller vänner som kommer från spat. Här finns möjlighet att ta ett glas öl eller vin och äta en lättare måltid.

Bokenäs ägs av en personalstiftelse inom Volvo så ett stort antal av gästerna är Volvoanställda. Under juli månad är anläggningen reserverad för de anställda och alla stugorna blir fullbokade tidigt. Resterande del av året är det konferensgäster som dominerar på veckodagarna och romantiska spa-par på helgerna.

– Det har varit fascinerande att se hur populärt det här med spa-weekends blivit, säger Mikael Åberg. Sedan vi öppnade spat har vi varit fullbokade varje helg och är så fram till jul. Även konferensgästerna uppskattar tillskottet mycket och utnyttjar flitigt både spa och gym när de är här på besök.

I den nya byggnaden finns också sju konferensrum. Här har Bokenäs tagit hjälp av Kersti Sandin Bülow som är arkitekt, industridesigner och professor vid HDK samt doktorand i mötesdesign vid Göteborgs Universitet.

– Hon har med hjälp av sin unika kunskap fått inreda de nya möteslokalerna. Det har hon gjort med möbler i starka färger, placerade i olika formationer utifrån vad de olika rummen är tänkta att användas för. I ett rum är borden lite högre än vanligt och stolarna är turkosa och pallika utan ryggstöd, i ett annat är stolar i olika gröna nyanser placerade i en cirkel så att alla deltagare kan se varandra. Men det häftigaste rummet är kanske ändå det "kvinnliga" styrelserummet med sitt högblanka stora bord och rosa stolar med höga ryggstöd.

Kersti Sandin Bülow har också hjälp till med inredningen i det som kallas sinnenas rum där det vita taket kan ändra färg som reflekteras i de vita glasväggarna. Där hålls förutom kreativa möten även håller klasser i yoga, core etcetera.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.