Börsen gör entré på konferensscenen - | Konferensvärlden
Reportage > Börsen gör entré på konferensscenen

Börsen gör entré på konferensscenen

Strax intill Kungsträdgården i Stockholm ligger det gamla nöjespalatset Hamburger Börs, en institution i svensk underhållningshistoria. ”Börsen” har legat halvt om halvt i dvala i många år, men nu kommer en nysatsning där bland annat konferensverksamheten står i fokus.

Text: Matilda Andréasson

22 maj 2012, uppdaterad: 17 juni 2013

Sedan 2010 ägs Hamburger Börs av Wallmans Nöjen, som ingår i 2E Group, och i höstas tillsattes nya VD:n Ingmari Pagenkemper för att skaka liv i stället. Hon har lång erfarenhet av Stockholms krog- och musikscen, och har bland annat varit nöjeschef på Berns.

– Jag har fått ett så vänligt och positivt mottagande från personalen och koncernen. Jag trodde mer att de skulle tycka ”vad ska den där tjejen från Stureplan komma med”. Men alla vill att det här stället ska få liv igen, även våra grannar här i området, säger Ingmari och berättar att de kommer att arrangera en kvartersfest tillsammans med bland andra intilliggande Café Opera och Jacobs Kyrka.

Bland de första sakerna Ingmari tagit tag i har varit att anställa en källarmästare och en barchef.

– Jag vill lyfta hela Food & Beverage-delen, för vår ambition är högre än att bara langa ut en stor stark, kommenterar hon.

Enligt den vision Ingmari och hennes personal nu jobbar mot ska Börsen under de kommande tre åren utvecklas till ”Sveriges bästa showkrog och Stockholms närmsta vattenhål”, och planen är att öppna upp för fler verksamheter. Tidigare har man bara haft öppet för inbokade föreställningar, men om allt går som det ska kommer här inom en snar framtid att både serveras middag sju dagar i veckan, arrangeras konserter, klubbar, event och konferenser.

– Börsen har nog varit öppen ungefär 180 dagar per år förut, så det finns ju enorma möjligheter att utvecklas.

Bohemiskt hus med modern teknik
Eftersom Hamburger Börs ofta har riktiga långkörare på scen på kvällarna är riggningstiden inför framträdandena kort. Detta gör att den största lokalen cabaretmatsalen ändå kan användas för dagkonferenser fram till sen eftermiddag de dagar då det är show på kvällen. Ingmari lyfter också fram lokalens effektiva ventilationssystem: i en lokal som är byggd för scenverksamhet tar syret inte slut på ett par timmar. Och hon berömmer ljudet i lokalerna, som hon beskriver som ”stort och mjukt”. Men att ytterligare förbättra tekniken är något hon vill satsa på.

– Om jag får som jag vill kommer vi att ligga i framkant när det gäller tekniken. Att försöka gömma state of the art teknik i ett hus som känns lite gammaldags och bohemiskt.

En större renovering av lokalerna är planerad till år 2014, vilket Ingmari ser fram emot. Men en särskild detalj i byggnaden vill hon absolut inte ta bort, utan istället damma av och se till att den fungerar: den klassiska discobelysningen i original från 80-talet.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.