Camping för Contrast & Colgate - | Konferensvärlden
Reportage > Camping för Contrast & Colgate

Camping för Contrast & Colgate

Benni Hokkanen på eventbyrån Contrast och Hans-Åke Antoniusson på Colgate har arrangerat många lyckade event tillsammans. Dreamteamet planerar två stora konferenser varje år, och har bland annat ordnat en campingkonferens i Waxholm och en resa till de Italienska alperna. Oavsett budget och destination är syftet att stärka gemenskapen och förena nytta med nöje.

Text: Astrid Feldreich

21 december 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

Benni Hokkanen, vd och delägare i eventbyrån Contrast, har arrangerat konferenser och event åt Colgate sedan 1989. Det har varit ett lyckat samarbete som har hjälpt båda företagen framåt i karriären.
– Det känns kul att vi kan medverka till att det går bra för Colgate och skapa en bättre säljorganisation och mer ”go” i företaget . Vi arrangerar i snitt två konferenser per år för Colgate och även en hel del produktlanseringar. Vissa år anordnar vi även en resa utomlands, lite beroende på om säljarna når de tuffa säljmålen, förklarar Benni.
Benni berättar att inspirationen till ett nytt konferenskoncept kan komma närsomhelst. I bilen, framför tv:n eller när han lyssnar på radion eller mitt i ett samtal. Målet är att förnya sig hela tiden.
– Man blir ju lite yrkesskadad och får idéer av nästan vadsomhelst. Sammanlagt producerar Contrast 250 event och resor per år, säger Benni.

Naturnära mötenHans-Åke Antoniusson är ansvarig för konferens- och eventverksamheten på Colgate. Han berättar att han tycker att samarbetet med Contrast är bra av flera anledningar.
– Egentligen är det väldigt enkelt, de har aldrig misslyckats med en konferens. Det är tryggheten, servicen och omtanken som vi värdesätter, säger han.
Varje år arrangerar Hans-Åke och Benni två stora konferenser, en på sommaren och en på vintern. Gemensamt för dem båda är att de utnyttjar naturen som mötesplats.
– Att få flytta ut presentationerna i naturen och samtidigt vara i mindre grupper betyder så mycket för upplevelsen. Många tycker att det är lättare att få komma till tals. Dessutom försöker vi hitta en bra mix mellan aktivitet och jobb, säger Hans-Åke.
Den mest uppskattade konferensen som Contrast anordnat åt Colgate var inte den mest påkostade, längsta eller för den delen den lyxigaste. Även om det krävdes mycket förberedelser och kreativitet.
– Idén var inspirerad av svenssonlivet och tanken att man ska gå tillbaka till det lite enklare. Det har varit så mycket spa, äventyr, ledlampor och blått ljus ett tag nu. Vi ville gå tillbaka till gamla värderingar, säger Benni.
På en camping i Waxholm ställde Benni och Hans-Åke upp husvagnar i en ring. Det fanns en konferenslokal i en roddklubb intill. När de 40 konferensdeltagarna dök upp fick de en husvagn, träningsoverall och en cykel. Aktiviteter som bingo och minigolf skapade spänning och gemenskap under de tre dagar som konferensen pågick.

Inte alltid utomlandsAlla delades in i lag om tre personer och varje lag fick varsin husvagn med tillhörande cyklar. Första kvällen fick alla lag 500 kronor att handla mat för inne i Waxholm. Därefter tävlade lagen om vilket team som tillagade den godaste trerättersmenyn för pengarna. På dagarna var det konferenser i naturen och en av kvällarna arrangerades en stor grillfest.
– Deltagarna fick laga maten vid sin husvagn och dricka vin ur plastglas. Stämningen blev väldigt bra, folk gick mellan husvagnarna och hälsade på för att kolla in vad grannen gjorde för mat, förklarar Hans-Åke.
Kombinationen små grupper, närhet till naturen och fysisk aktivitet var ett vinnande koncept.
– För att ta sig till de olika stationerna under dagens konferenspass fick deltagarna både paddla, åka vattenskoter, cykla och promenera. Jag ville bryta mönstret från tidigare resor, som ofta gick till destinationer både i Europa och på andra kontinenter, och testa något helt annorlunda som svetsade samman gruppen. Sedan dess försöker jag alltid organisera sommarkonferenser i skärgården, säger Hans-Åke.
Han tycker att det är bra att vara på en avskild plats och ha en tydlig agenda inför konferensen.
– Vi behöver inte alltid åka långt bort. Jag upplever att om gruppen åker utomlands till någon semesterort och saknar ett tydligt program delar folk in sig i invanda grupper och blir lite handlingsförlamade. Deltagarna brukar uppskatta att ha ett väl genomtänkt program, säger han.

Bort från konferensrummetNär Benni och Hans-Åke arrangerade en resa till Italienska alperna var det visserligen längre bort än skärgården, men tanken var fortfarande att förena nytta med nöje. De valde Courmayeur eftersom det är en liten ort och ett mindre hotell med bra konferensverksamhet. Där fanns både spa och närhet till skidbacken.
– Faktum är att 95 procent av alla på Colgate åker skidor, så valet var rätt självklart, säger Hans-Åke.
Även under italienresan försökte han lägga så mycket konferenstid som möjligt utomhus.
– Jag tror att det är bra för kreativiteten att komma bort från det vanliga konferensrummet som vi sitter i resten av året, säger Hans-Åke.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.