Cool industrimiljö på Meeting Room - | Konferensvärlden
Reportage > Cool industrimiljö på Meeting Room

Cool industrimiljö på Meeting Room

I en gammal industrilokal på nordvästra Kungsholmen, där inredningsbutiken R.O.O.M. höll till fram tills 2009, öppnade nyligen mötes- och eventlokalen Meeting Room. KonferensVärlden hälsade på några veckor efter öppnandet och möttes av en annorlunda mötesplats i en rå och kreativ miljö.

Text: Matilda Andréasson

25 maj 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Namnet Meeting Room är en anspelning på de tidigare hyresgästerna som huserade här under många år, och som gör adressen bekant för många stockholmare. Bakom Meeting Room står kommunikationsbyrån PS Communication, som också har flyttat in sitt kontor i lokalen.
– Jag tror att vi är ensamma bland byråer i Sverige om det konceptet, säger Patrick Walldén, en av PS grundare, när vi träffas i lokalerna där det just riggas för ett företagsevent senare på kvällen.

Lokaler med en historiaEfter stor expension de senaste åren behövde PS nya och större kontorslokaler, och i somras blev det klart att flytten skulle gå till dessa 3 000 kvadratmeter några gator längre norrut på Kungsholmen.
– Vi ville hitta lokaler med en historia, för i nybyggda hus är det ofta lite själlöst. Jobbar man med upplevelsebaserad kommunikation är det också kul att ha en yta där man kan visa upp det, och ta in sin egen verksamhet. Vi inspirerades av byråer i New York och London som har gjort på liknande sätt, säger Patrick.
Han betonar dock att PS och Meeting Room är två skilda verksamheter, och att det får växa fram på vilket sätt de både företagen kommer att fungera ihop.
– Självklart finns det synergieffekter, men vi hyr ut Meeting Room helt separat från PS verksamhet och har valt att ha det som ett separat bolag.

Lastbrygga blir scenDet första jag möts av är den stora och luftiga entrén, som används som reception men också lounge och mingelyta. När Meeting Room är uthyrt flyttar PS sin reception till en ingång på andra sidan huset, och på så sätt separeras de båda verksamheterna helt när det behövs.
Meeting Room domineras av ett stort inomhustorg, kallat The Square, med plats för 250–300 sittande personer. Längs med rummets ena lång- och kortsida löper en upphöjning, som en stor inomhusbalkong, vilket ger rummet flera naturliga platser för en scen. Patrick berättar att denna extra lilla våning är en gammal lastbrygga från tiden då huset var lager åt ett logistikföretag. Via balkongen kommer vi in i det stora köket, som också kan hyras separat för till exempel matlagningsaktiviteter, och någon dörr längre bort finns en korridor med mötesrum i olika storlekar. Mellan entrén och torget finns ett nybyggt seminarierum som rymmer upp till 100 personer.

Tänk efter i hängmattanMed glasdörrar mot torget har PS sina arbetsplatser, i en gigantisk lokal med en takrymd som i en flyghangar. Denna del går att avskärma helt från Meeting Room med hjälp av stora vita dörrar. Patrick säger med ett skratt att visst ser det lite ut som det Fredrik Lindström och Henrik Schyffert driver med i ”Ljust och fräscht”, och jag kan inte annat än att hålla med. Men bättre arbetsmiljö får man nog leta efter, särskilt med de små inspirationsrummen längst in, inredda med lustiga pallar och väggmålningar, rosa väggar och en hängmatta som inbjuder till vila och eftertanke. Eller funderingar på nästa års budget, som Patrick föreslår. Även de här rummen kommer förmodligen att finnas till uthyrning i framtiden.
Vi går vidare genom de till synes oändliga lokalerna och hittar en ensam copywriter i ett fotostudio-liknande rum med ett förflutet som lastbilsinfart. Flera liknande utrymmen står ännu orörda för vidare utveckling, liksom den stora källarlokalen under The Square, och Patrick berättar att det redan har kommit in förfrågningar från alla möjliga håll. Modevisningar, julshower, mässor, lanseringsfester och konferenser är bara några exempel på evenemang som kan hållas här. Halva namnet må ha kommit från den tidigare hyresgästen, men vad gäller dekoren är Meeting Room snarare motsatsen till en inredningsbutik. Nakna väggar, sparsmakat med möbler och annan inredning gör lokalerna formbara för alla möten.
– Jag tror att det är en trend just nu, att många vill kunna forma lokalerna själv. Vi har pratat om häftiga väggmålningar och sådär, men vi får se vad det blir. Vi ser givetvis många sätt att utveckla lokalerna på, säger Patrick.

Fakta Meeting RoomTotalyta: 784 kvadratmeter
Rymmer totalt 300 personer
Tillgång till kök och mindre konferensrum

Läs mer på www.meetingroom.seSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.