Dåtid, nutid och framtid på IVAs Konferenscenter - | Konferensvärlden
Reportage > Dåtid, nutid och framtid på IVAs Konferenscenter

Dåtid, nutid och framtid på IVAs Konferenscenter

Mötestrender Fastigheten på Grev Turegatan var runt förra sekelskiftet Stockholms största nöjespalats. Idag driver Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien en konferensanläggning i huset som kan stoltsera med modern teknik och gourmetmat från restaurang Grodan. Men vad många inte vet är att bakom fasaden gömmer sig också en prunkande innergård.

12 maj 2015, uppdaterad: 3 juni 2015

1898 stod Stockholms nöjespalats Stockholm Tattersall färdigt. Tattersallkonceptet kom från brittiska Richard Tattersall som 1766 grundade Tattersalls i London – ett centrum för ridsport, kapplöpningar, vadhållning och utställningar. Huset på Grev Turegatan var dåtidens mest moderna fastighet och nöjeshuset rymde inte mindre än stall för 90 hästar, ridhus, affärer, restauranger och festsalar. I de gulddekorerade salongerna har många stora fester hållits och valser dansats genom tiderna.
– I huset har det alltid funnits en stor fest- och matglädje. Vår bankettsal med stuckatur, bladguld, speglar och dignande kristallkronor är en fantastik miljö att hålla middagar och fester i. Vi kan enkelt servera festmiddagar för 175 personer i festvåningen, berättar Charlotta Svedberg, konferenschef på IVAs Konferenscenter.

Alla måltider och all förtäring kommer från restaurang Grodan som är en av Stockholms mest framgångsrika restauranger. Endast ett fåtal krogar i Stockholm kan stoltsera med att ha haft samma ägare i snart 30 år och deras signum är att alltid använda högklassiga råvaror. I vår har krögarna även öppnat upp ”Brasseriet” på Kungliga Operan.
– De har gedigen kunskap och mycket idéer och arbetar ständigt med att utveckla maten. De vet precis hur konferensmat ska vara. Maten ska inte vara alltför tung och plockmat packas in så man inte ska bli kladdig om fingrarna om man sitter och jobbar på datorn. Eller så gör de en matig wrap för den som är på språng men ändå behöver få något i magen efter mötet, säger Charlotta.
Men vad många inte känner till är IVAs gröna innergård. Trots att huset ligger mitt i city hörs inget från stadssorlet.
– På innergården kan vi ordna kaffe eller fördrink innan middagen till våra gäster. Den gröna oasen är perfekt när man vill ta en nypa luft efter intensiva konferenser.

Anläggningens stora stolthet är den moderna Wallenbergsalen som rymmer 150 personer i bekväma, vridbara fåtöljer. Här finns bland annat en laserskärm som mäter 4x2 meter som erbjuder mycket god bildkvalitet. Då skärmen består av ett antal kuber kan flera bilder visas samtidigt, som till exempel logotyper, film eller deltagare på distans. Dessutom finns fasta installationer för webbsändning och videokonferens i realtid och årligen görs ungefär 50 sändningar i egen regi.
– En av trenderna 2015 är att konferensanläggningar ska vara teknikstarka och användarvänliga. Just det kan vi erbjuda med råge. Genom en pekskärm kan man enkelt styra projektorer, ljud, ljus och telefonkonferenser.

För styrelsen eller ledningsgruppen finns den exklusiva sviten bestående av ett stort sammanträdesrum, grupprum, egen fikalounge, kapprum och toalett.
Av totalt nio rum är tre flexibla och kan möbleras om för att möta upp de flesta förfrågningar, oavsett om det gäller utbildningar eller kreativa möten. I foajéerna utanför vissa mötesrum finns det gott om plats för gäster att dricka kaffe, mingla, ha minimässor och utställningar.
– Något som uppskattas av våra gäster är att alla våra rum vetter mot trädgården och är ljusa att konferera i. Genom god mat och service och funktionella mötesrum kan vi erbjuda de perfekta förutsättningarna för lyckade möten, avslutar Charlotta Svedberg.

Taggar/Etiketter
IVAs  Konferens  Stockholm  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.