Designat för stora möten - | Konferensvärlden
Reportage > Designat för stora möten

Designat för stora möten

Stora möten Hotel Birger Jarl har stylat om interiören som resulterat i ett helt nytt konferensplan med plats för totalt 550 personer.

– Vi är Sveriges första designhotell som nu också blivit ett effektivt och personligt konferenshotell, säger VD Marianne Hultberg.

Text: Malin Svensson

9 april 2013, uppdaterad: 17 juni 2013

På mindre än tio minuters promenad från Stureplan mitt i Stockholm når du Hotel Birger Jarls nya konferensvåning med egen entré från Birger Jarlsgatan. Här välkomnas man av en ljus och luftig lobby tack vare de stora fönstren som vetter ut mot gatan. En flexibel yta som enkelt kan göras om till en lokal för frukostseminarier, en egen lunch- och middagssal för konferensgäster, eller en glittrig festvåning för mingel och företagsevent. Alldeles intill har man byggt till sex moderna konferensrum som passar utmärkt för möten i mindre storlek.

– Förr bokade man också ofta grupparbetsrum men idag efterfrågas breakout-ytor precis utanför konferensrummet och det kan vi erbjuda här nu, säger Marianne Hultberg, VD för Hotel Birger Jarl.

En bit längre bort i korridoren ligger fler nya toppmoderna mötesrum i olika storlekar som till skillnad från Hotel Birger Jarls unikt designade hotellrum har fått en lugn atmosfär med nedtonad färgskala så att gästerna själva kan sätta sin prägel med egen utrustning och olika tillbehör.

Lokal med unik storlek
Den största lokalen Congressen tar upp till 350 personer. Med ett nedsänkt golv i mitten passar den för både möten och event. – Här kan man duka med runda bord vid fest, eller ha övriga lokalen som utställningsyta med olika stationer och själva nedsänkningen som föreläsningsdel. Med vikväggar kan lokalen delas av i tre delar så den blir väldigt flexibel, säger Marianne. Congressen blev snabbt populär efter ombyggnaden för ett par år sedan.

– Vad vi inte visste då var att den här storleken är ganska unik inne i stan. Det finns många lokaler för upp till 250 personer men sedan blir hoppet stort och bara ett fåtal kan erbjuda alternativ däremellan, säger hon.

Det blev starten på den omfattande renovering som pågått under totalt två års tid, för det är inte bara konferensdelen som är uppgraderad, man har även byggt till 36 nya hotellrum och studios, och uppgraderat hotellets lobby och restaurang – för ögat en fröjd i ljust skandinaviskt trä och skimrande inredningsdetaljer i mässing och brons, för gommen ett frukostbord att längta till.

– De nya rummen är lite mer homogena dels för att underhållet blir både krävande och dyrt när alla rum är olika, dels tycker vi att det räcker med 25-30 designrum med sina unika historier, menar Marianne.

Första designhotellet
Hotel Birger Jarl är framför allt känt för att vara Stockholms första designhotell. År 2000 fick tolv designers i uppdrag att inreda varsitt rum. Under årens lopp har det utökats till ett 40-tal designers och ett flertal unika rum.

– Det skapade en stor massmedial uppmärksamhet både i Sverige och utomlands och satte Hotel Birger Jarl på kartan. Det låg helt rätt i tiden eftersom begreppet svensk design slog igenom vid den tidpunkten.

Idag är Hotel Birger Jarl mer inriktat på att vara ett personligt affärs- och konferenshotell men de anser fortfarande att de har det mest unika hotellet tack vare alla samarbeten som tangerar design.

– Är man intresserad av design då är det här hotellet som ett showroom. Man kan komma hit och se prov på mycket fin formgivning. Vi har också låtit tonsätta våra designrum med specialskriven svensk musik, det var vi först i världen med. Vi genomför årliga julkonserter med kända artister i Immanuelskyrkan intill och för nionde året i rad har vi genomfört vår mycket uppskattade julgransutställning där vi låter tio designers klä sin egen gran för uppvisning i hotellobbyn, bland många andra konstnärliga samarbeten, avslutar Marianne.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.