Egen tid i skärgården - | Konferensvärlden
Reportage > Egen tid i skärgården

Egen tid i skärgården

Mitt i Stockholms skärgård ligger Djurönäset på en höjd som vetter ut mot Kanholmsfjärden. Utsikten är magnifik och gör en stressad arbetssjäl fullkomligt lugn. Här är det lätt att hitta en stund för sig själv under konferensen.

Text: Malin Svensson

22 maj 2012, uppdaterad: 17 juni 2013

45 minuter från Stockholm, förbi Värmdölandet och över bron till Djurö parkerar jag bilen en bit bort från huvudbyggnaden. Det fyrstjärniga konferenshotellet Djurönäset är stort och sträcker sig från det mest exklusiva huset Seregården i öster till solnedgången vid Sjöboden i väster. Däremellan ligger sju möteshus, en egen tennisbana, pool med gym, spa-hus, vinkällare, bageri och till och med ett eget tvätteri. Det är som ett eget litet samhälle.

– Djurönäset byggdes för trettio år sedan på temat ”frisk luft”. Tanken är att man mer eller mindre ska tvingas ut i naturen och därför ligger husen spridda över en stor yta, berättar Pia af Rolén som är marknadsansvarig här.

Egna möteshus
De senaste åren har rummen successivt renoverats och nu är alla hus uppdaterade med en luftig och fräsch nordisk design. Varje möteshus är inrett med cirka 35 rum och 70 bäddar, tre möteslokaler, ett allmänt socialt utrymme och alla faciliteter för konferensen. I huvudbyggnaden ligger restaurangen, en stor lobby med pianobar och en stor bar en trappa ner. Här finns också en 25 meter lång inomhuspool med nytt gym och några större konferenslokaler som kan göras om till matsal eller dansgolv senare på kvällen. Till detta bjuder Djurönäset även på några annorlunda gruppaktiviteter som helikopterlyft, laserlerduveskytte, bågskytte, glödvandring och RIB-båtturer.

Aktiviteter utanför schemat
Under tiden mellan aktiviteterna kan det vara skönt att få en stunds avkoppling som inte är schemalagd.

– Det finns så många valmöjligheter här tack vare den stora landytan. Du kan dra dig tillbaka, sätta dig på bryggkanten med en kopp te om du vill det, för att i nästa ögonblick mötas upp i en stor restaurang. Det finns väldigt mycket här utan att det märks, menar Pia.

Vill man ta en simtur kan man göra det i den 25 meter långa inomhusbassängen som har stora panoramafönster ut mot fjärden. Mitt-emot finns också ett hus för spa-behandlingar baserat på naturliga produkter. Nere vid vattnet ligger en vedeldad bastu och brygga som för övrigt är som gjord för kräftfest i augusti. Djurönäset har också en egen sandstrand med klippbad intill. Vill man ge sig iväg på en tur kan man låna en roddbåt, kanot eller cykel.

Runt byggnaderna och längs vattnet snirklar sig en tre kilometer lång naturstig med hela fjärden nedanför och vy ut mot öppet hav. Framme vid huvudbyggnaden finns en veranda där man kan sitta och titta ut över vattnet, varför inte med en läskande äppledrink i handen eller ett glas champagne om man föredrar det.

Mästerkockar i köket
Menyerna varieras efter årstid och tema, råvarorna hämtas från trakten eller så nära det går. Att maten är lagad med kärlek till yrket och med djup kompetens genomsyras i smakerna, jag vet för jag har provat den själv. Och har man tur kan man få sig en pratstund med Djurönäsets egen bagare Krister Johansson som är en mäster på surdegsbröd, ja, bröd över huvud taget. När jag är där håller han en kulinarisk lektion och jag får veta hur man mixar stenmalet vitaminrikt mjöl av vete, graham och dinkel med muscovadosocker och honung för att få det perfekta brödet som enligt honom själv bara har en baksida – att det är vanebildande.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.