En gyllene utsikt - | Konferensvärlden
Reportage > En gyllene utsikt

En gyllene utsikt

En konferens på Gyllene Uttern, utanför Gränna, kan innehålla alltifrån småländska maträtter som Vätternröding och ostkaka, polkagrisbakning och riddarspel. Framförallt bjuder en konferens på Gyllene Uttern på en otrolig utsikt.

Text: Livia Jakobsson

7 september 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

För många är Gyllene Uttern starkt förknippad med sommar och bilsemester. Med sitt läge vid E4:an utanför Gränna, mellan Stockholm och Malmö, är Gyllene Uttern en lyxigare rast- och övernattningsplats för bilresenärer på väg till eller från Europa. Även för konferensgäster har anläggningen mycket att erbjuda. Med sitt läge precis vid Vättern bjuder Gyllene Uttern bland annat på en av Sveriges vackraste utsikter.
– Utsikten har verkligen en positiv inverkan på konferensen. Det är en väldigt rogivande miljö här och de flesta av våra hotellrum och konferenslokaler har utsikt mot Vättern, säger Tobias Darius, marknadschef på Gyllene Uttern Hotel Group.
Gyllene Uttern uppfördes under 1930-talet av ryttmästare Gyllensvaan. När den nuvarande ägaren, Josef Darius, köpte Gyllene Uttern år 2000 byggdes ett nytt konferenscentra. I dag har även matsalen byggts ut, en ny lobbybar och en ny reception har uppförts och kaffestugan renoverats.

Polkagrisar så klart!
Gyllene Uttern satsar en hel del på restaurangen och anläggningen är med i årets upplaga av White Guide, där det står att ”lunchbuffé och utsikt (är) värda ett stopp”. Måltiderna serveras antingen i Riddarsalen, vars tidsenliga miljö med takkronor och riddarutrustning skapar en annorlunda inramning, eller på den nya Verandan. Den ljusa Verandan erbjuder en miljö med panoramautsikt över Vättern och Visingsö. Köket serverar typiska rätter för Grännaområdet, som Vätternröding, Hugos istersband, ostkaka och Grännaknäcke.
– Många av våra gäster vill ha närodlat och regionala produkter. Dessutom märker vi att kunderna har blivit mer miljömedvetna och vi har blivit miljöcertifierade av Jönköpings kommun, säger Lisa Suneson, hotellchef.
Även Gränna och dess närområden har mycket att bjuda på när det gäller konferensaktiviteter. En av de mest populära aktiviteterna är så klart att baka polkagrisar. Gruppen får då möjlighet att besöka en av stadens många polkagristillverkare, lära sig mer om sötsaken och dess historia samt baka egna polkagrisar. En riktig ”grisfest” med andra ord!
– En annan populär aktivitet som vi ofta bokar är Greve Pehr Brahe som tillsammans med sin Christina och drabanter underhåller gästerna. I och med att vi har sån vy och ligger mitt i den Braheska slottstriangeln, kan han peka ut Visingsborgs och Brahehus slottsruin samt Västanå slott. Intresset för dessa ökade i samband med Arn-filmerna som ju delvis spelades in på Visingsö. Vill man framhäva någon av gästerna brukar Greven ”dubba” dessa och det brukar vara en väldigt omtyckt aktivitet, säger Lisa.

Härliga miljöer
Gyllene Uttern ingår i gruppen Gyllene Uttern Hotel Group, som samlar tre olika mötesplatser. Förutom Gyllene Uttern tillhör även Hotel Ullinge och Hotel Mullsjö gruppen.
– Alla tre anläggningar ligger otroligt naturskönt. Hotel Ullinge i Nässjö är en mindre konferensanläggning i Carl Larsson inspirerad miljö. Hotell Mullsjö ligger mitt ute i skogen, men också med närhet till vatten. Miljö är något som ligger oss varmt om hjärtat och vi har märkt att utländska gäster till exempel gillar våra småländska sjöar och skogar, säger Tobias.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.