En viking i ny rustning - | Konferensvärlden
Radisson Blu Royal Viking
Radisson Blu Royal Viking
Radisson Blu Royal Viking
Radisson Blu Royal Viking
Vd Maria Tullberg.
Reportage > En viking i ny rustning

En viking i ny rustning

Mötestrender Radisson Hotel Group investerar i Norden och renoverar Royal Viking Hotel i Stockholm från golv till tak, vilket innefattar allt från ny design till innovativ teknik och idéer.

25 mars 2019,

– Gästerna kommer nu till en toppmodern mötesplats i city. Det blir en internationell look och fler konferenslokaler, säger Maria Tullberg som nyligen tillträdde som vd.

Radisson Blu Royal Viking Hotel är en välbesökt och omtyckt samlingspunkt i Stockholm, en plats där mötet alltid är i centrum. Här konfererar gäster från hela världen, förbipasserande tar en fika efter jobbet, familjen samlas runt en god hotellfrukostbuffé eller njuter av en skaldjursplatå i restaurangen Stockholm Fisk.  

Nu firar hotellet 35-årsjubileum och ges i samband med det en total makeover. Radisson Hotel Group investerar mer än någonsin tidigare i Norden och lyfter standarden på sina anläggningar ytterligare. 

– Vi har tagit ett helhetsgrepp om Royal Viking Hotel. Det händer mycket inne i
city nu, många kontorskomplex med företag flyttar in efter att under många år varit placerade utanför centrum. Vi vill kunna möta efterfrågan men även vara det primära cityhotellet och den livfulla hubben i stadskärnan, berättar Maria Tullberg, som nyligen tillträdde som vd. Hon är sedan ett år tillbaka också vd för det närbelägna
Radisson Blu Waterfront Hotel.  

Renovering av rang 

Det är ingen liten transformering det handlar om. Hotellets samtliga 459 rum renoveras, restaurangen Stockholm Fisk får ny look, lobbyn görs om, liksom frukostmatsalen. Den populära Skybaren får en varm, ombonad inredning med mörkt trä, sten och mässing. Konferensvåningen byggs om och utökas med två moderna mötesrum. 

– Efterfrågan på konferenslokaler är stor i city och därför är vi glada att kunna erbjuda fler utrymmen för det ändamålet. Lokalerna går från 15 till 17 där den största event-ytan tar upp till 150 personer. Dessutom byter vi ut all teknik till det absolut senaste och bästa. 

Renoveringen påbörjades i november och beräknas vara helt klar i början av april. Och allt eftersom delprojekten blir färdiga, öppnas de för användning. Stockholm Fisk slog upp dörrarna redan i slutet av februari, då de första nya hotellrummen också blev tillgängliga.  

Bakom designen står bland annat den spanska arkitektbyrån Proyecto Singular som gett lobbyn och restaurangerna en varm känsla med design i fokus och jordnära färger, material i trä, sten och mässing. Hotellets nya rum är utformande i en spännande design med Radisson Blus höga krav på bekvämligheter. 

Allt inom räckhåll 

Mötesanläggningen har ett oslagbart centralt läge i Stockholm, vilket gör det enkelt att träffas för kreativa möten med direkt access till storstadens rikliga utbud. Shopping, kultur och uteliv finns på några minuters gångavstånd och när det gäller kommunikationer och transportmedel går det inte att komma närmare: Arlanda Express, Centralen och Cityterminalen med dess busstrafik finns bokstavligen runt hörnet. Hotellet ligger dessutom nästan vägg i vägg med Stockholm Waterfront Congress Centre som drivs under samma paraply och enligt Maria Tullberg finns det många synergier mellan de båda anläggningarna. 

– Vi har till exempel en gemensam bokning, vilket förenklar för gästerna. Att sammanstråla för en konferens ska vara bekvämt och med renoveringen av Royal Viking Hotel så skapar vi bästa tänkbara upplevelse för varje enskild gäst.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.