Ett unikt koncept för unika anläggningar - | Konferensvärlden
Tott Hotels
Hotell Breda Blick
Tott Hotels
Tott Hotel Åre.
Tott Hotels
Hotell Gute.
Tott Hotels
Wisby Strand Congress & Event.
Reportage > Ett unikt koncept för unika anläggningar

Ett unikt koncept för unika anläggningar

Konferenspärlor Tott Hotels vill erbjuda sina kunder en palett av hotell- och konferensanläggningar på unika platser och med speciell karaktär. Ett året runt-öppet fjällhotell i Åre, två anrika hotell och en modern konferens-anläggning mitt i Visby samt en inspirerande konferensanläggning i Stockholm ingår i Tott-familjen.

Helena Wikström

29 november 2018,

Tott Hotels är en franchise-kedja med hotell- och konferensanläggningar i Åre, Stockholm och på Gotland. Kedjans ambition är att driva hotell & konferensanläggningar med speciella lägen och unika karaktärer.

– Idén till konceptet kom ganska snart efter att vår VD, Stefan Liljestrand, köpte det då konkurslagda Tott Hotell Åre. Vi märkte att det var svårt att bedriva en bra verksamhet med endast en anläggning i en säsongsbetonad turistort som Åre , berättar Jenny Moore försäljningschef på Tott Hotels.

2013 tog man över driften av dåvarande Tott Visby och kunde snabbt dra nytta av de synergieffekter som kommer av att driva hotell på två så olika platser. Personal, ekonomi och försäljning kunde genast skötas bättre och effektivare. Efter tre år upphörde den framgångsrika driften av Tott Visby och istället köpte man in två stycken anrika hotell innanför ringmuren, Hotell Gute och Hotell Breda Blick. Parallellt med driften av de tre hotellen så erbjuder Tott Hotels även två konferensanläggningar; Brunnsgatan 8 i centrala Stockholm och den nyligen införlivade konferensanläggningen Wisby Strand Congress & Event.

– Med det utökade utbudet kan vi nu erbjuda våra kunder enorma möjligheter till både ledningsgruppsmöten på Brunnsgatan 8, kick-off eller konferens i Åre eller på Wisby Strand, förklarar Jenny.

Fem anläggningar i ett

När det gäller utformandet av själva franchisekonceptet så kan det se olika ut beroende på anläggningarnas behov. Vissa anläggningar vill bara ha hjälp med försäljningen medan andra vill ta del av allt som Tott Hotels kan erbjuda sina franchisetagare.

– En del vill ha hjälp med personal, ekonomi och själva uppstarten av en verksamhet, då kan vi bistå med det. Anläggningarna väljer själva vad de vill ha hjälp med, säger Jenny Moore.

Marknadsföringsmässigt betyder det också en hel del för de unika hotellen att vara en del av Tott Hotels-kedjan. Tott Hotels marknadsför alla anläggningar på nätet, i reklamkampanjer och på mässor.

– När det gäller mässor så blir det ju också bättre för besökarna, man kommer till Tott Hotels monter och får ta del av fem olika anläggningars utbud och erbjudanden, förklarar Jenny.

Starka varumärken

Tott Hotels medlemmar driver anläggningar med speciell karaktär på unika platser och man ser betydelsen av att de egna varumärkena fortsätter att vara starka. Det finns ingen ambition att alla anläggningar ska se likadana ut.

– Vi kände tidigt att de anläggningar som ingår hos oss redan är så starka lokala varumärken och att det ska vi behålla. Tott Hotels är ett medlemskap som underlättar och gör det möjligt för anläggningarna att fortsätta vara unika, berättar Jenny vidare.

Wisby Strand är det senaste tillskottet och det har inneburit att man stärkt sin position på Gotland. Med Wisby Strand kan man nu erbjuda konferensmöjligheter för stora grupper. Anläggningen kommer även i fortsättningen att drivas av NT Management men Tott Hotels kommer att hjälpa till med införsäljning av grupper och konferenser.

– Det känns kul att få sälja stora möten till Gotland och att även få involvera fler lokala aktörer. När det kommer en stor grupp till Gotland så gynnar ju det väldigt många, säger Jenny.

Tott Hotels letar efter fler anläggningar som skulle kunna ingå i konceptet och tittar just nu specifikt på Stockholmsområdet, Västkusten och gärna en till skidort, som inte ligger lika högt upp i landet som Åre.

– Men vi vill växa långsamt så vi känner att vi hinner ge våra medlemmar valuta för sina pengar, avslutar Jenny. 

Tott Hotels

Tott Hotels är en nystartad franchisekedja där det idag ingår tre hotell och två konferensanläggningar: Tott Hotell i Åre, Hotell Gute, Hotell Breda Blick och Wisby Strand Congress & Event i Visby och Brunnsgatan 8 – Möten och konferens i Stockholm.

Tott Hotels vision är att bygga upp en kedja av välprofilerade, personliga hotell & konferensanläggningar med unika lägen och speciell karaktär i Skandinavien.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.