Eventteknik 2014 - | Konferensvärlden
Reportage > Eventteknik 2014

Eventteknik 2014

Konsulten Corbin Ball, bland annat expert på mötesteknik, har tagit fram en lista på tekniktrender för möten och event att hålla koll på i år. Här är några av dem.

20 februari 2014,

Vi frågar publiken

2014 använder man sig av grupper med människor, istället för leverantörer, för att få svar på frågor, få idèer och för att skapa innehåll – med mera. Det kommer nya tekniska verktyg för att dela information, samla in röster … Det här kommer, enligt Corbin Ball, att förändra bland annat sättet deltagare på möten och event väljer sovplats på, hur man väljer att resa till mötet/eventet, hur man sätter ihop innehållet på ett event, samarbetar kring det, samt marknadsför och recenserar eventet.

 

Eventappar blir ett måste

Deltagare på konferenser kommer att efterlysa appar som guidar dem genom eventet. Det kommer alltså finnas ett större behov av att det skapas appar kring enskilda event. Den här typen av appar kan berika och underlätta deltagarnas konferensupplevelse och kan inkludera röstning, agenda, spel, video, kontaktutbyte, integration i sociala medier, analyser med mera. Enligt Corbin Ball är du efter din tid om du inte har en app till ditt event. (Läs mer om eventappar på sid 62.)

 

Vi vill se video

Video kommer att ta över text på nätet när det kommer till marknadsföring, kommunikation och för att dela vad som händer på event till en bredare publik. Video tilltalar oss mer än en sida med text på webben och dessutom blir det allt billigare och lättare att producera. Idag räcker videokameran i våra mobiler för att göra tillräckligt bra filmer att publicera på webb. Dessutom är det lätt att nå ut med sin video, inte minst genom Youtube.com där man ju lägger ut sin film gratis och kan nå en billion unika besökare på en månad.

 

Källa: www.corbinball.comSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.