Exklusivt och avskilt på Beckershofs Herrgård - | Konferensvärlden
Reportage > Exklusivt och avskilt på Beckershofs Herrgård

Exklusivt och avskilt på Beckershofs Herrgård

Slott & Herrgårdar På en udde i sjön Tisnaren sydväst om Katrineholm ligger Beckershofs Herrgård. Tänk dig ett klassiskt konferenshotell och glöm allt du tänkte. Här saknas egentliga konferenslokaler, och det är istället den vackra miljön och det privata läget som har lockat hit världskändisar och ledningsgrupper de senaste åren. Bakom den hittills ganska dolda pärlan ligger ett verkligt entreprenörspar.

Text: Matilda Andréasson

12 september 2011, uppdaterad: 17 juni 2013

Beckershofs Herrgårds nuvarande huvudbyggnad byggdes i början av 1800-talet, och ena halvan av ägarparet, Charles Asker, kan kalla herrgården sitt barndomshem.
– Charles är uppvuxen här, och hans familj har bott här i fem-sex generationer. Vi tog över för fyra år sedan och har sedan dess hållit på och renoverat, eftersom hela huset och flyglarna var i ganska dåligt skick, berättar Elisabet Asker.
Paret Asker är vana företagare som för 15 år sedan startade Espresso House i Lund – en kaffekedja som idag har närmare 100 kaféer i Sverige. För några år sedan lämnade de majoriteten av den verksamheten till övriga ägare, och har nu flyttat till Beckershof där de har sin privatbostad i huvudbyggnaden.
Charles är uppvuxen i en företagarfamilj medan Elisabet har lång erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen, och tillsammans vill de få Beckershofs Herrgård att blomstra ordentligt. Elisabet berättar att de hämtar mycket inspiration från Afrika.
– Vi har varit mycket i Afrika och bland annat bott i Sydafrika, och vi har tagit mycket inspiration från lodgerna där. Det ska vara riktigt bra service men inte på något påträngande sätt utan mer diskret.

Exklusivt boendeI The Lake House, en nybyggd flygel som för ett och ett halvt år sedan ersatte sin nedgångna föregångare, kan vissa afrikanska influenser också skönjas. Vita väggar och mörka trägolv kanske mest härleds till New England-stilen, men de kraftiga trämöblerna, naturfärgade materialen och jakttroféerna i inredningen ger också en känsla av exklusiv jaktlodge. Här sker den huvudsakliga verksamheten för grupper, och på ovanvåningen finns boende för upp till 18 personer i mysiga rum där inga detaljer har lämnats åt slumpen. På flera av de vita sovrumsdörrarna finns också autografer från kända gäster som lagt huvudet på Beckershofs kuddar. Under delar av inspelningen av den amerikanska versionen av filmen Män som hatar kvinnor bodde till exempel huvudrollsinnehavarna Daniel Craig och Rooney Mara här.
På nedre våningen finns en soffgrupp och ett stort matsalsbord för middagar och möten, och dolda på ett smakfullt sätt finns här också projektor och duk. Inga traditionella mötesrum alltså, men det är heller inte tanken att anpassa lokalerna för alltför stora grupper. Istället är det mindre företag och ledningsgrupper på konferens och privata sällskap som firar födelsedagar och bröllop som är målgruppen. Men paret Asker har stora planer för sin verksamhet, och flera av husen på egendomen kommer att renoveras under de kommande åren. Under nästa år kommer bland annat flygeln mittemot The Lake House som idag fungerar som garage och stall att byggas om till ett ölbryggeri.
– Vi tycker om när det händer saker. Både jag och Charles älskar öl, och vattnet i sjön är bland det renaste i Sverige så vi kan använda det i princip ofiltrerat. Dessutom låter namnet Beckershof redan som ett ölmärke tycker vi, säger Elisabet, och berättar att det i anslutning till bryggeriet faktiskt också kommer att byggas ett mindre mötesrum, men inte i traditionell konferens-stil.

Hollywood-effektPå en egen liten udde i sjön ligger ett lusthus, även kallad den turkiska paviljongen, byggd 1838. Det åttkantiga huset ser mindre ut än vad det är; när vi stiger in är det fortfarande dukat sedan helgens bröllop med 40-talet gäster. De handmålade tapeterna med landskapsmotiv och fönstren med rutor i olika färger skapar en väldigt speciell miljö för fest eller möte.
En bit ut i sjön ligger också den nybyggda flytande bastun, som ser ut som en klassisk svensk röd semesterstuga. Vi får veta att det svenska DJ-kollektivet Swedish House Mafia bara en vecka tidigare var de första att prova bastun.
En återkommande aktivitet i september-oktober varje år är kräftfiske, liksom jakt på både älg, hjort och and på de 1 000 hektar mark som tillhör egendomen. Köket, som från och med i juni i år sköts av kocken Fredrik Forss, är också inriktat på mat som kommer från närområdet.
Hittills har Beckershofs Herrgård inte marknadsfört sig överhuvudtaget, eftersom de inte haft kapacitet att ta emot fler gäster än de som hört av sig själva och velat komma på grund av positiva omdömen de hört från andra.
– Vi hade inte en tanke på konferenser när vi började renovera, men så var det så många som ringde och frågade om de fick komma. Och nu efter att Hollywood har varit här så har vi haft så mycket att göra som vi har klarat av ändå. Men nu vill vi verkligen få igång det här och slå på stora trumman! avslutar Elisabet.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.