Exklusivt och nära i Åre - | Konferensvärlden
This is Åre
Foto: Niclas Vestefjell
This is Åre
This is Åre
Foto: Simon Sjören
Reportage > Exklusivt och nära i Åre

Exklusivt och nära i Åre

Konferenspärlor Samla kollegorna för ett personligt möte i en fashionabel villa mitt i backen. En konferens i natursköna Åre innebär stillhet, storslagna äventyr och alla bekvämligheter på en och samma gång.

23 oktober 2019,

För cirka 20 år sedan förknippades Åre nästan enbart med vita vidder och magnifik utförsåkning. Men det var då. Nu upptäcker allt fler Åre som en plats att uppleva under samtliga årets månader och naturälskare och äventyrare från när och fjärran reser till Jämtland för att bli ett med den vidsträckta och orörda vildmarken.  

This is Åre förmedlar skräddarsydda premiumvistelser med mat, boende och aktiviteter i och runt den klassiska skidorten och riktar sig till mindre grupper om upp till cirka 25 personer för ett mer personligt och exklusivt möte.

– För exempelvis en lednings- eller en projektgrupp är vi ett ultimat alternativ till de större anläggningarna. Här bor och konfererar man tillsammans i ett eget hus och ges samma service, bekvämlighet och värdskap som på ett större hotell – inklusive frukost, städning och så vidare, säger Kevin Kirk, vd för This is Åre.

– Den här formen svetsar verkligen samman gruppen, samarbetet förbättras och många gäster berättar om en starkare vi-känsla efter att de besökt oss. Och beroende på vad man efterfrågar så har vi hus som ser väldigt olika ut. Den gemensamma nämnaren för dem alla är dock att man alltid har huset för sig själv. Och vill man exempelvis resa hit från Östersund eller Trondheim så bokar vi transfer med helikopter, vilket i sig också är en häftig upplevelse, fortsätter han.

Ski in - ski out

Vill man sätta en extra lyxig touch på vistelsen finns representativa Red Hill Mountain Resort belägen i Buustamon. En 550 kvm stor villa med ski in - ski out (skidspår utanför dörren med direkt access till backen och åttastolsliften upp i Åres moderna skidsystem), pingisbord, gym, bubbelbad och egen biosalong. Vintertid tar man sig hit med skoter de sista 200 metrarna från där man parkerat bilen.

Grupper som önskar en historisk koppling kan boka den vackert samiskt inspirerade Thomassons Gård som ligger mitt i byn och är ett av centrala Åres äldsta hus med en genuin hemma hos-känsla. Och de konferensdeltagare som söker ett modernt boende kan hyra den nybyggda och timrade Villa Björnbergshyllan med en gedigen altan i söderläge och makalös utsikt över Åreskutan. Huset ståtar med en utsökt ångbastu, utomhusjacuzzi, garage, konferensdel, braskamin och genomgående en mycket hög standard i området Sadeln.

Vilt på menyn

I och runt Åre finns aktiviteter och naturupplevelser utöver det vanliga och för alla smaker. Möjligheterna är i det närmaste oändliga när det gäller att lära känna Åre – både med och utan pjäxor på fötterna. Skida utför eller på längden, åk skoter, fiska, hajka, klättra, strosa eller cykla. Eller utforska det samiska arvet som märks tydligt i både aktiviteter och på menyerna.

– Vi har formidabla restauranger och en hel del av råvarorna kommer från närområdet: ren, röding, bär, ripa, älg och vi är mycket stolta över det som bjuds till bords och hur det tillagas. Dessutom finns det ett antal riktigt bra mikrobryggerier, byn har eget bageri och kanske landets bästa chokladmakare.

Toppa med energi

När det gäller aktiviteter spelar det egentligen ingen roll hur mycket eller lite vildmarksliv du som konferensdeltagare har erfarenhet av sedan tidigare, eller om du är tränad eller otränad, anpassning görs individuellt. Men utgångspunkten är alltid fjället och den mäktiga vildmarken, som sedd från toppen av skutan tycks sträcka sig till horisonten och förbi. För den som gillar mountainbike eller bara vill prova på så finns det cykelleder i en mängd olika svårighetsgrader. Allt från downhill till familjevänliga cross country-leder. Och nytt för i år är att man även kan hyra el-mountainbikes.

–  Mitt hjärta klappar lite extra för All mountain och Enduro cykling, som jag tycker är en helt enastående upplevelse. Få saker matchar att gå upp tidigt och cykla längs med stigarna eller ta liften upp på fjället för att sedan rulla ner med sin mountainbike mot dalen. Varje gång häpnar man över landskapet som ligger vidöppet framför en och det om något ger energi, säger Kevin Kirk. 

Fakta:
This is Åre är varumärket och den digitala plattformen för att förmedla det premiumsegment av boenden som Åre har att erbjuda i kombination med paketering av mat, aktiviteter och transporter. Boka transfer med helikopter, bo exklusivt, utforska vildmarken på skidor eller med mountainbike, njut av delikat mat med vilt på menyn, ta del av ett samiskt arv och fjällets storslagna vyer. Resor till Åre med flyg eller tåg kan bokas via hemsidan.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.