Familjär känsla i historisk miljö - | Konferensvärlden
Hotell Skogsgården
Hotell Skogsgården
Societetshuset
Societetshuset
Societetshuset
Societetshuset
Konferens Sätra Brunn
Konferens
Spa Sätra Brunn
Spa
Sätra Brunn
Hotell Skogsgården
Reportage > Familjär känsla i historisk miljö

Familjär känsla i historisk miljö

Vill du ha lugn och ro på din konferens, vandra runt i en unik historisk miljö, äta underbar mat och bli personligt och varmt omhändertagen – då är den rätta platsen Sätra Brunn. Här kan man konferera i en enkel och genuin miljö där den långa brunnshistorien sitter i väggarna.

Text: Helena Wikström

4 augusti 2022,

Mellan Sala och Västerås hittar man Sätra Brunn. En gammal kurort med 300-årig historia som människor vallfärdat till för att ”dricka brunn”. Idag ligger här en spa- och konferensanläggning som erbjuder sina gäster lugn och ro i en fantastisk miljö med hundratalet hus från 1700-talet och framåt. Här kan man fortfarande dricka vatten från källan, vandra i de stora parkerna och bada spa.

– Hos oss är det hemtrevligt, en unik familjär känsla. Vi ligger ju också en bit ut på landet, i en genuin kulturarvsmiljö, så inga andra lockelser stör, säger Rebecca Sjödin, vd på Sätra Brunn.

Här finns alltså en mängd riktigt gamla hus och en del av dessa används som konferenslokaler. Konferenslokaler som ändå är utrustade med all modern teknik. Hotellrummen ligger i hus från sekelskiftet och är bevarade på ett tidstypiskt sätt. De stora parkområdena lämpar sig väl för olika aktiviteter. Allt från lugna promenader till tipsrundor, samarbetsövningar och guidade turer kring Sätra Brunns historia. I samarbete med lokala företag erbjuder man också både islandshästritter och kreativa aktiviteter.

– Det unika är att hos oss finns det en historisk touch på allt! Och med det kommer en speciell stämning och känsla. En känsla som är svår att få på större moderna ställen, fortsätter Rebecca.

Historien sitter bokstavligen i väggarna oavsett vilken lokal du konfererar i, då de alla är belägna i olika hus från 1700-talet och framåt.

– De allra allra flesta som besöker oss blir också så begeistrade i vår mat! Vi är stolta och glada över vår goda mat, men det är inget vi marknadsför så hårt. Det är istället väldigt roligt att se hur glatt överraskade alla blir, berättar Rebecca.

För Sätra Brunn är det en ära att få ge sina gäster ett gott och personligt bemötande. Sätra Brunn är en enkel och genuin plats, inte en överdrivet lyxig miljö utan en varm och genuin plats att koppla av på.

– Vi vill alltid göra det där lilla extra för våra gäster, för att de ska känna sig just personligt bemötta och omhändertagna, fortsätter Rebecca.

Under pandemin talades det mycket om säkra konferenser, något som är väldigt lätt och naturligt för Sätra Brunn med sina konferensrum i olika byggnader. Även logidelarna är förlagda i tre olika hus, vilket gör det lätt att erbjuda gästerna stor avskildhet.

– Hos oss kan man konferera över dagen eller stanna längre. Vi har speciella spa-konferenspaket och vill man stanna ännu längre så ordnar vi ”läger”. Vi har bland annat ”seniorkollo” i samarbete med Sundbybergs kommun men också i egen regi. Även fågelskådare besöker oss i perioder och får då med sig matpaket ut i skogen. Så hos oss finns möjlighet till väldigt många olika former av vistelser, berättar Rebecca.

Fakta:
Sätra Brunn ligger mellan Sala och Västerås. Hit tar du dig lättast med bil, men även med tåg och buss. Här finns lokaler och grupprum för både små och stora möten, alla i egna hus. Hotellet har sammanlagt 120 bäddar fördelat på enkel- och dubbelrum. Sätra Brunn erbjuder både dagkonferenser, större konferenspaket, spa-konferenser och ”läger-vistelser”.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.