Fängslande miljö i Falun - | Konferensvärlden
Falu Fängelse
Falu Fängelse
Reportage > Fängslande miljö i Falun

Fängslande miljö i Falun

Konferenspärlor Med ett unikt konferenskoncept i en annorlunda miljö erbjuder Falu Fängelse en spännande – och mycket prisvärd – upplevelse för sina gäster.

17 maj 2016, uppdaterad: 17 maj 2016

Falu Fängelse byggdes under åren 1842-1848, efter ritningar av fängelsearkitekt Carl Fredrik Hjelm. Cellvåningarna var då öppna i mitten med sidobalkonger mot cellraderna och våningarna förbands med kraftiga spiraltrappor.

Totalt fanns 66 celler i tre våningsplan, inklusive en straffcell per plan och dessutom en mörk och kall straffcell i källaren. Idag är alla dessa, utom den kalla källarcellen, omgjorda till moderna och praktiska hotellrum.

Konferera i fängelsedirektörens våning

Fängelsedirektörens vardagsrum är numera ett litet konferensrum, med plats för 15 personer runt ett stort konferensbord.  

Den gamla Tingssalen är Falu Fängelses stora konferenslokal och rymmer 20 personer sittande i U-form, 30 personer i skolsittning eller 50 personer i biosittning. Det finns även ett antal mindre grupprum att tillgå.

Museum i källarvalvet

I husets källarvalv finns fängelsemuséet. Hit har den tidigare fångvaktaren Jan Forsberg donerat mer än 600 föremål från olika tidsepoker av Falu Fängelses historia. Museet är öppet dagligen för besök och många konferensgrupper brukar boka en guidad visning för att ta del av fängelsets historia mer i detalj.

I fångarnas gamla matsal, Kantinen, serveras allt från frukostbuffé och fika med hembakt bröd, till luncher och flerrätters gourmetmiddagar tillagade av de prisbelönta kockarna från Smak, Kök & Catering.

Skräddarsydd vistelse

På Falu Fängelse är man van att vara flexibel, vare sig gästerna kommer för fest eller för konferens. Kanske vill man krydda sin vistelse med en femkamp på rastgården, en matlagningskurs i fängelsets kök eller varför inte en lärorik och trevlig whisky- eller vinprovning.

Eller så kan man välja att besöka intilliggande Lugnets idrottsanläggning, världsarvet Falu koppargruva, paddla kajak eller göra en utflykt till Carl Larssongården. Falun och dess omnejd har mycket att erbjuda sina gäster!


Fakta:
I konferensrummen på Falu Fängelse finns projektor, whiteboard, blädderblock, konferensblock och wi-fi. Och man ordnar gärna annan extra utrustning utifrån gästernas önskemål. Kaffe och te med smörgås, vatten, frukt och godsaker ingår alltid.

Läs mer om Falu Fängelse på Konferensguiden.se och få kostnadsfri bokningshjälp vid konferenser, möten och event.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.