Fashionabelt kungarike - | Konferensvärlden
Kokkedal Slot
Kokkedal Slot
Kokkedal Slot
Reportage > Fashionabelt kungarike

Fashionabelt kungarike

Slott & Herrgårdar Bjud med kollegerna på danskt gemyt i kungliga omgivningar. På Kokkedal Slot Copenhagen mellan Köpenhamn och Helsingör vävs slottsmiljö och modern hotell- och konferensanläggning samman till en storslagen vistelse.

Text: Mia Bornberger

28 februari 2018,

Vi svenskar får ofta något längtande i blicken när Danmark kommer på tal. Den sköna atmosfären,
maten, designen och de öppna vidderna – vårt sydliga grannland är dejligt. Och det är också Kokkedal Slot Copenhagen, en utsökt anläggning med en modern twist.

Från östra gaveln syns ett glittrande Öresund, rakt ut den natursköna ön Ven och i sydost reser sig Malmöskrapan Turning Torso mot skyn. Allt omgärdat av det böljande mjuka landskapet på Nordsjälland.

Det är lätt att förstå att Christian August von Berckenthin, rådgivare vid det danska hovet, i mitten av 1700-talet lät bygga sin sommarbostad just här. Det är också lätt att förstå de konferensdeltagarna som vill mötas i den rofyllda miljön, hotellgästerna som tillbringar timmar i den exklusiva spaanläggningen och bröllopspar som väljer att gifta sig under pinjeträden i slottsparken.

Underjordisk gång

Sitt nuvarande utseende fick slottet först på 1860-talet, då det byggdes om från grunden. Kvar från den ursprungliga huvudbyggnaden blev endast källarvalven, som i dag hyser en välsorterad vinkällare och restaurangen Slotskælderen. Under 1900-talets senare del stod Kokkedal obebott men efter omfattande renoveringar fick slottet tillbaka både sin själ och forna glans och 2011 öppnade man för hotell- och konferensverksamhet. Inredning och möbler går i klassisk slottsstil, där bankettsalen, inramad av stora speglar och eleganta kristallkronor, leder ut till en terrass i söder med utsikt över ägorna. En rolig och lite spännande detalj är den ”hemliga” underjordiska gången som löper mellan huvud- och sidobyggnaderna, som gör att gäster enkelt kan ta sig torrskodda mellan husen.

Mitt i golfbanan

Kokkedal Slot Copenhagen har blivit ett populärt resmål och många svenskar har fått upp ögonen för denna slipade danska diamant. Från närliggande städer som Malmö, Lund och Helsingborg når man samhället Kokkedal på mindre än en timme med tåg. Och från stationen väntar sedan en kort promenad i pittoreska omgivningar genom lummig skog, förbi den omslutande golfbanans klargröna fairways med sin 18-hålsbana och 60 bunkrar.

För konferensen fi nns sju fullt utrustade och funktionella möteslokaler med plats åt mellan fyra och 112 deltagare. I konferenspaket med övernattning ingår alla bekvämligheter, lunch (smørrebrød så klart), trerätters middag och frukost. Köket är nordisk inspirerat och all mat tillagas från grunden. Äter gör man antingen på den överdäckade terrassen eller i den mysiga slottskällaren, beroende på årstid.

Prova polo på ponny

Och bor man furstligt kan man också passa på att roa sig i samma anda. Se omgivningarna från luft en i en helikopter där start och landning sker från gräsmattan framför anläggningen, eller spela en raffl ande match polo på ponnyhästar. Och den som inte riktigt känner sig om ett proff s med svingen kan boka ”golf på skoj”, där man får undervisning under lättsamma och opretentiösa former. Precis så som det ska vara i gemytliga Danmark.

Fakta

Rummen går från standard till junior-svit och finns både i huvudbyggnaden och i arrendatorbostäderna som har renoverats i originalstil. Ett flertal rum har inretts i romantisk stil med synliga takbjälkar. Fri kabel-tv med fler än 30 internationella kanaler och kostnadsfritt internet. De sju stilrena och funktionella möteslokalerna har vardera plats för mellan fyra och 112 deltagare. Alla utrustade med modern AV-utrustning, whiteboard, pennor och block. Gratis parkering i anslutning till slottet.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.