Flexibla möten med utsikt på Quality Hotel Grand Borås - | Konferensvärlden
Reportage > Flexibla möten med utsikt på Quality Hotel Grand Borås

Flexibla möten med utsikt på Quality Hotel Grand Borås

Mötestrender Ett informellt möte mellan kollegor, en anställningsintervju eller stora utställningar och mässor i flera lokaler. Quality Hotel Grand Borås klarar det mesta med sin flexibla konferensvåning.

12 maj 2015, uppdaterad: 14 januari 2016

Mitt i centrala Borås ligger Quality Hotel Grand Borås, med utsikt över ån Viskan och den vackra Stadsparken. Hotellet finns endast några minuters promenad från centralstationen. På tredje våningen samlas alla de 16 mötesrummen samt det populära konferenscaféet.

– Där trivs våra mötesdeltagare och kan fika, äta lunch och ibland även frukost. Det är fin utsikt genom panoramafönstren, ja, jag skulle till och med vilja säga hänförande utsikt, säger Anne-Mari Sköld, som är konferens- och receptionschef på hotellet.

Den största lokalen kan ta 350 personer i biosittning, men det går att öppna till intilliggande rum så att 400 personer får plats.

– Vi har en mycket flexibel våning, vilket är idealiskt för större arrangemang som mässor eller utställningar, säger Anne-Mari Sköld.

Fem av lokalerna är grupprum som inbjuder till mindre möten, informella möten eller så kallade breakout sessions.

– Det är inte så många anläggningar i Sverige som erbjuder den möjligheten, men vi har märkt att efterfrågan ökar på kortare möten med kortare framförhållning. Det är något vi vill försöka satsa än mer på i framtiden, att kunna erbjuda ännu större flexibilitet. Vi har många unga företag i Borås som är väldigt framåt och vi vill möta dem och deras efterfrågan, säger Anne-Mari Sköld.

Ett annat koncept som Quality Hotel Grand Borås har tagit fram är frukostkonferenser. Där dukas en fullskalig hotellfrukost upp innan gästerna inleder ett förmiddagsmöte.

– Det brukar vara väldigt uppskattat att man kan få ägg och bacon och allt annat som man gillar med hotellfrukost, säger Anne-Mari Sköld.

Quality Hotel Grand Borås erbjuder också aktiviteter i anslutning till konferenserna. Borås har under flera år satsat på street art och fantastiska skulpturer. Den senaste, och som befäster Borås stad som skulpturstad, är ”House of knowledge” av Jaume Plensa som går att njuta av under en stadsvandring. Hotellet har också ett textilt tema i samklang med Borås tygprofilerade näringsliv, både historiskt och i nutid. Kopplingen till stadens textila arv är viktigt för Quality Hotel Grand Borås.

Många företag vill ha aktiva konferenser. Därför samverkar hotellet till exempel med lokala gym, golfbanor och Stadsparksbadet tvärs över ån Viskan.

– Vad kunderna än vill ha så löser vi det. Det säger väl alla, men här i Borås menar vi det verkligen och vi har fantastiska samarbeten så det går snabbt och lätt att styra upp. Vi på Quality Hotel Grand Borås är Möjligheternas Hus, säger Anne-Mari Sköld.

Taggar/Etiketter
First Hotels  Konferens  Västergötland  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.