Från bryggeri till hotell - | Konferensvärlden
Best Western Strand Hotel
Reportage > Från bryggeri till hotell

Från bryggeri till hotell

Konferenspärlor Att se när det blåa havet blir grönt och kustlinjen tonas fram för att sedan bli till en stad är nära på magiskt. Upplevelsen när Gotland dyker upp ur havet och ön växer fram mellan moln och vågor är svår att få nog av.

26 november 2015, uppdaterad: 26 november 2015

Mitt på Strandgatan i världsarvsstaden Visby grundades år 1854 ölbryggeriet Bayerska Bryggeribolaget. Efter sammanslagning med konkurrenten Wedins Bryggeri i början av 1900-talet bildades Visby Bryggerier, som under sin glanstid upptog hela fyra kvarter av innerstaden.

Men den snabba utvecklingen på bryggerimarknaden, med allt större koncentration till ett fåtal stora bryggerier i landet, ledde på 1970-talet till beslutet att lägga ner verksamheten och använda de välbelägna fastigheterna till något annat.

År 1982 slog delar av bryggarfamiljen Wiman därför upp portarna till Hotell Bryggaregården, som tre år senare bytte namn till Strand Hotel och som numera ingår i hotellkedjan Best Western.

Idag har hotellet 124 rum och totalt 230 sängar, med allt ifrån enkelrum till familjerum och sviter, samt ett stort antal konferens- och grupprum varav den största tar 120 personer.

Best Western Strand Hotels relaxavdelning erbjuder bastu, ångbastu och pool och det finns en stor takterrass för sköna timmar i solen med utsikt över Visby ringmur och det oändliga havet.

Vår utgångspunkt är att vi vill passa in i det gamla som finns här i staden, samtidigt som vi inte ska tumma på den moderna tekniken. Gästerna skall få en bra känsla, fint boende och känna att de befinner sig mitt i den vackra medeltidsstaden Visby, förklarar Anders Pettersson, marknadsassistent på Strand Hotel.

Gotland är möjligheternas ö, oavsett om det gäller kultur- och naturupplevelser eller fartfyllda äventyr och via evenemangsbolag anordnar hotellet det mesta man kan önska sig utanför konferenslokalernas fyra väggar.

Här knyter vi ihop dagens moderna liv med det lugn och avkoppling som vi – till skillnad från storstäderna – kan erbjuda. Här finns något för alla och det enda bruset som hörs är det naturliga från vågor och vind, konstaterar Anders Pettersson.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.