Från kvarn till hotell på tre år - | Konferensvärlden
Elite Hotel Marina Tower
Elite Hotel Marina Tower Stockholm
Reportage > Från kvarn till hotell på tre år

Från kvarn till hotell på tre år

Stora möten Förr i tiden var den Skandinaviens största ångdrivna kvarn – idag är Elite Hotel Marina Tower Stockholm ett vackert hotell sju minuter från Nybroviken. För hotellet stämmer ordspråket ”det är insidan som räknas” väl in. Elitekedjans flaggskeppshotell stoltserar med magisk utsikt över Stockholms inlopp, lyxigt spa, enorma konferensytor, nyrenoverade rum och fartiga aktiviteter för den som vill.

13 april 2015, uppdaterad: 9 januari 2018

Omvandlingen från kvarn till modernt hotell påbörjade 2007 och innebar en utmaning för byggherrar och hantverkare. Huset som är byggt 1890 har en kulturmärkt fasa, vilket medförde att utsidan restaurerades varsamt enligt konstens alla regler. Insidan däremot fick en helt ny look med våningsplan, hotellrum, konferenslokaler och spa. Efter tre års renoverande slogs portarna upp 2010 och blev då Elite hotels flaggskepp. Idag erbjuder den före detta kvarnen 186 inredda hotellrum och sviter, varav många med havsutsikt. Rummen är rymliga och varmt inredda med omsorgsfullt valda detaljer och färger som ger en perfekt harmoni för såväl arbete som vila.

Förutom eleganta rum finns stora ytor för möten och konferenser i inspirerande och rogivande miljöer. Destinationshotellet erbjuder en stor konferensvåning med 13 konferenslokaler, den största lokalen Gyllene Salen har en kapacitet på upp till 400 personer. Överst i byggnaden ligger den exklusiva tornsviten, en plats för mindre event och speciella tillfällen.

– Det mest unika med oss är nog läget vid vattnet – vi är både nära city och skärgård. Större grupper som kommer till oss får i stort sett hela hotellet exklusivt för sig själva – vilket är ett stort plus, säger Helene Björncrantz, Elite Hotel Marina Towers konferenschef.

Från svitens takterrass kan gäster njuta av en spektakulär utsikt över Djurgården och Gamla stan. För mindre grupper finns hotellets privata båt Marina Tower II tillgängligt för charter. På bara några minuter kan gäster snabbt komma ut till Stockholms skärgård. Gäster som suktar efter adrenalinpumpande aktiviteter kan prova på ribbturer, regattor och sälsafaris.

I hotellrestaurangen Marina Tower kan gäster njuta av härliga middagar på kvällarna och av generösa frukostbufféer på morgnarna. På sommaren öppnar uteserveringen upp ute på kajen.

– På buffén finns mycket grönsaker och färskskuren frukt. Allt bröd kommer från Magnus Johannsons bageri (nobelkonditorn) och på söndagar är det öppet till 12, säger hotellgästen Maud Andersson från Stockholm.

I hotellet finns även det exklusiva Sturebadet. Här kan gäster som vill ha förnyad livskraft aktivera sig genom motion, avslappning, spabehandlingar och kostrådgivning. Anläggningen har gym, pool, jacuzzi, bastu och ett turkiskt hamam.

– En hamambehandling är en fantastisk upplevelse, nästan meditativ. Med orientalisk musik i högtalarna njuter du av rinnande vatten, rejäl tvagning och ljuvlig skummassage. Den avslutande hårtvätten är också skön, säger hotellgästen Josefin Andersson från Malmö.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.