Frösö Park ska bli störst i Sverige - | Konferensvärlden
Frösö Park
Reportage > Frösö Park ska bli störst i Sverige

Frösö Park ska bli störst i Sverige

Nyöppnat Om bara några veckor öppnar nybyggda Quality Hotel & Resort Frösö Park i Jämtlands hjärta. Med fokus på sport, wellness och möten siktar Frösö Park på att bli Sveriges största aktivitets- och konferenshotell.

13 april 2015, uppdaterad: 29 maj 2015

På det före detta regementsområdet växer en helt ny miljö fram. I anslutning till Åre Östersunds flygplats och den före detta JAS-hangaren, som nu är evenemangsanläggning, görs nu de sista byggarbetena på det nya hotellet.

– Tanken är att det ska skapa attraktionskraft till Frösö Park-området som är under stark utveckling. Här finns redan en stor företagspark och i framtiden planeras ett villaområde, säger Björn Hemmingsson, vd för Quality Hotel & Resort Frösö Park.

Hotellet ligger idealiskt precis intill Frösö Convention Center med stora lokaler för kongresser och event. Utsikten mot Åreskutan och Oviksfjällen är pampig. Profilen på det nya hotellet blir ”Sports, Wellness & Meetings” och har valts av två anledningar. Den första är att träning, hälsa och sport är en trend som ligger i tiden och som inte verkar avmattas. Det andra skälet är hotellets läge.

– Vi ligger precis bredvid skidspår, skidbacke, löpslingor, cykelleder och golfbana. Vintertid finns skridskobanor på Storsjöns is. Du kan åka skoter från hotellet och rakt upp på fjället, säger Björn Hemmingsson.

I september öppnar också Frösö Parks spa med såväl inomhus- som utomhuspool. Dessutom byggs ett ovanligt stort hotellgym på 300 kvadratmeter samt ett utomhusgym.

– Här ska du kunna både sänka pulsen och höja den, säger Björn Hemmingsson.

Förutom att kunna ta emot riktigt stora möten, där deltagarna kan aktivera sig, kommer Frösö Park att satsa på träningsläger för olika idrotter. Även maten kommer att ägnas särskild omsorg på hotellet. Dels behåller man det stora militärköket som produktionskök, dels byggs en ny bistro med öppet kök.

– Vårt mål är att stå för wellness även när det gäller maten. Den ska passa också för grupper som tänker extra mycket på vad de äter. Till exempel är det viktigt att mellanmålen blir bra, förutom frukost, lunch och middag, säger Björn Hemmingsson.

Taggar/Etiketter
Konferens  Spa  


Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.