Frostavallens nya kläder - | Konferensvärlden
Reportage > Frostavallens nya kläder

Frostavallens nya kläder

Frostavallen Hotell & Konferens är senaste tillskottet i skånska konferensgruppen Gepefek Hotels utbud. Med både skog, insjö och djurpark runt hörnet erbjuder området många alternativ för den aktiva konferensgruppen.

Text: Matilda Andréasson

19 oktober 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Frostavallen Hotell & Konferens ligger strax utanför Höör, mitt i Skåne. Trakten är sedan länge ett populärt friluftsområde året om, med bokskogen runtomkring och Vaxsjön som erbjuder goda fiskemöjligheter på sommaren och skridskois på vintern. Dessutom ligger Frostavallen precis intill Skånes Djurpark som också är en stor attraktion för både turister och företagsgrupper.
I slutet av sommaren bytte Frostavallen ägare, och anläggningen ingår numera i Gepefek Hotels som sedan tidigare driver Hotell Statt i Hässleholm, Hanöhus i Sölvesborg, och Petvå, även det i Hässleholm. Gepefek Hotels hotellansvarige Fredric Öhman berättar hur Frostavallen passar in i mixen av gruppens anläggningar.
– Vi letar hela tiden efter passande anläggningar och Frostavallen är känt, framförallt i Skåne, som utflyktsmål och vi visste att det fanns en fungerande konferensverksamhet här. Det ligger också på lagom avstånd från våra övriga anläggningar och vi kan nu erbjuda konferenser både i stan, vid havet och i skogen.

Iskalla inomhusevent på gångGepefek Hotels har också långt framskridna planer på att bygga en inomhusskidanläggning i Skåne, och Frostavallen är nu en av flera möjliga platser för projektet.
– Frostavallen byggdes från början av friluftsfrämjandet för att skidåkarna skulle ha någonstans att värma sig, och man kan fortfarande se spår av de vinteraktiviteter som fanns här då. Nu vill vi bygga en anläggning där man kan åka skidor och pulka, men också arrangera företagsevent där man till exempel kan prova på skidskytte, berättar Fredric och säger att de vill att skidanläggningen både ska välkomna små barn och professionella skidåkare.
Gepefek Hotels äger också en tredjedel av hotellkedjan Sweden Hotels, tillsammans med Hotel Continental i Halmstad och Hotel Rådmannen i Alvesta. I dagsläget har kedjan drygt 40 medlemshotell, och tillväxttempot är bra. Gemensamt för medlemshotellen är att de oftast är lite mindre och privatägda, och de flesta har inte varit medlem i någon kedja tidigare. Att besöka ett medlemshotell ska vara en upplevelse av personlig service och hög kvalitet.

Mata björnar efter mötetSedan tidigare består Frostavallens verksamhet till 95 % av konferenser, och nu vill Gepefek Hotels kunna utöka den biten ytterligare. Idag finns 15 konferenslokaler, där de två största båda rymmer 150 personer, och framöver kommer ytterligare några utrymmen att göras om till mötesrum.
En upplevelse i Skånes Djurpark är en populär aktivitet i kombination med konferens, och genom ett samarbete med parken kan Frostavallen erbjuda allt från guidade visningar till att hjälpa till att mata björnar. Tillsammans med lokala eventbolag arrangeras också andra utomhusaktiviteter som vandring eller paddling. Av den lugnare typen erbjuds bland annat vin-, öl eller chokladprovning.
I anläggningen finns flera olika typer av matsalar, från den större Kronhjorten och Storstugan som rymmer 150 respektive 250 personer, till det mysiga Loftet för det mindre sällskapet.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.