Full rulle i Ullared - | Konferensvärlden
Gekås Ullared
Gekås Ullared
Gekås Ullared
Reportage > Full rulle i Ullared

Full rulle i Ullared

Mötestrender Låt idéerna flöda fritt i ljusa moderna lokaler, pausa med en god lunch och sist men inte minst: shoppa loss i Skandinaviens största varuhus. En konferens vid handelsmetro-polen Gekås i Ullared liknar inget annat.

Mia Bornberger

29 oktober 2018,

Nationalklenoden Gekås i Ullared såg dagens ljus 1963 då dess grundare Göran Karlsson öppnade butik i en villakällare i det lilla samhället.

I dag, drygt 50 år senare, har det gulblå varuhuset nått ikonstatus i folklighet med egna tv-serier, stugby, camping, hunddagis och hotell. Varuhuset är Sveriges populäraste besöksmål och Skandinaviens största varuhus med en butiksyta motsvarande närmare sju fullstora fotbollsplaner. Varje år passerar hela 122 miljoner varor de 91 utgångskassorna.

Vad har då denna shoppingtokiga by med konferens att göra? Svar: mängder. Allt fler upptäcker Gekås som konferenscenter och spridningen på gästerna är lika stor som den bland varuhusets kunder – ett tvärsnitt av svenska folket. Och naturligtvis finns det extra shoppingaktiviteter direkt riktade till konferensgäster.

– Shopping och varuhuset är givet den främsta drivkraften när man väljer Ullared för sin konferens. Många som bokar en vistelse kommer gärna lite extra tidigt för att hinna med flera turer inne i varuhuset. Sedan finns det också så mycket annat att roa sig med: flertalet restauranger, bad i Musasjön, äventyrsgolf, klättring i höghöjdsbanan Upzone, promenader i naturskön miljö med mera, säger Sara Ståhle som är vd för Gekåsbyn.

Hon tillägger:

– Och många som kommer hit är fascinerade av själva fenomenet, av verksamheten i sig, och vill gärna veta mer om hur koncernen fungerar.

Folkligt och prisvärt

Grundkonceptet för konferenserna går helt i linje med resten av verksamheten runt varuhuset: det är folkligt, svenskt, hemtrevligt och prisvärt.

– De flesta förknippar inte Gekås med konferens och många blir överraskade när de ser våra moderna lokaler och högkvalitativa boenden. Fördelen är att vi håller ”Gekås-priser” på allting vilket gör att man som konferensgäst får väldigt mycket för pengarna – precis som i varuhuset, berättar Sara Ståhle.

I Hotellet finns fem moderna och ljusa konferenssalar med plats från tio upp till 130 personer. I Gekåsbyn några stenkast bort hittar man Storstugan som går att dela i två mindre enheter, vilka tillsammans rymmer som mest 90 personer. Till detta kan läggas Eventhallen med plats för 300 personer, en lokal som lämpar sig ypperligt för middagar, underhållning, mässor och seminarier.

Gekås Konferens har ingen specifik målgrupp utan riktar sig till alla och ligger på bekvämt avstånd från både Göteborg, Halmstad och Helsingborg. Med en välplanerad konferensvistelse kan man också ta del av något eller några av de många jippon, tävlingar och event som hela tiden dyker upp på agendan. Till exempel sätter Gekås till våren upp en helt egen krogshow, vars premiärbiljetter sålde slut på mindre än en vecka.

Stugor med hotellstandard

Med Ullareds geografiska läge i minnet är det lätt att förstå att de flesta väljer konferens med övernattning. Och utbudet av boenden är stort. Antingen bor gästerna i rum på Hotellet, eller i något av de många bekväma alternativ som erbjuds i den intilliggande stugbyn i form av parhus, campingstugor, timmerstugor eller de nybyggda Skogslängorna som har hotellstandard.

– Många väljer att övernatta. Då slipper man också som gäst stressa sig igenom vistelsen, här vill man ha gott om tid för att hinna med allting, säger Sara Ståhle.

Gekås har under högsäsong en egen buss-slinga vilket gör att du når varuhusområdet på bara några minuter – med eller utan shoppingkassar under armen.

GEKÅS

Gekås konferensanläggning har fem moderna konferenssalar med plats för upp till 130 personer samt en eventhall med plats för 300 personer. Välj mellan konferens på Hotellet eller i Storstugan i Gekåsbyn. Vid lunch till lunch-vistelse ingår övernattning och frukost.

Just nu pågår den största utbyggnaden i Gekås historia. När projektet är klart och varuhuset utbyggt kommer butiksytan ha ökat med cirka 7 000 kvadratmeter. Första etappen är klar nu under hösten 2018.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.