Gästernas favorit - | Konferensvärlden
Hooks Herrgård
Hooks Herrgård
Hooks Herrgård
Reportage > Gästernas favorit

Gästernas favorit

Slott & Herrgårdar Konferenslokaler, spa och golfentusiasm sida vid sida i en vacker 1700-talsmiljö. Att Hooks Herrgård än en gång stod som finalist till utmärkelsen ”Årets Konferenshotell” vid Scandinavian Service & Quality Awards 2017 säger det mesta.

Text: Mia Bornberger

28 februari 2018, uppdaterad: 28 februari 2018

På Hooks Herrgård lever man efter mottot ”ett slags skönare liv”, och den devisen har man verkligen lyckats med. För ett par år sedan tog anläggningen hem en välförtjänt förstaplats som ”Årets Konferenshotell” vid Scandinavian Service & Quality Awards och i år blev det en snarlik placering som tvåa. Utmärkelsen bygger på gästomdömen på de största ratingsajterna och kan ses som ett betyg på en väldigt väl fungerande verksamhet.

Vid Hokasjöns södra strand, inbäddad i ett landskap bestående av löv- och barrskog och djupblå sjöar ligger den gräddfärgade putsade herrgården, vars huvudbyggnad och flyglar byggdes mellan 1778 och 1786. Under slutet av 1800-talet var gården sommartid rekreationsplats för Sveriges dåvarande drottning Sofia, som rekommenderades platsen för dess rena luft och hälsosamma vatten. Själva hotellhistorien börjar 1923, då herrgården blev pensionat. Och Hooks Herrgård har nu varit i familjen Edbergs ägo sedan 1963, i dag är den fjärde generationen på väg in i verksamheten,

– Att vi är ett familjeägt hotell ger en hemtrevlig känsla och det där lilla extra som jag tror att gästerna märker. Och oberoende av vad man väljer för paket som konferensgäst så är målet en härlig vistelse, säger Therese Edberg som är marknadskoordinator på herrgården.

En geografisk mittpunkt

Rekreation eller aktivitet, det lantliga idylliska läget borgar för en bra sammanhållning och herrgården når man via en kort avstickare från E4, strax söder om Jönköping, mitt mellan Sveriges tre största städer. Härifrån är det mindre än två timmar till Göteborg, knappt tre timmar till Malmö och bara 3,5 timmar från Stockholm, ett utmärkt läge, inte minst för de företag som har kontor på fler än ett ställe och som vill sammanstråla i mitten.

Och golfentusiasterna är lyckligt lottade. För oavsett i vilken av herrgårdens flyglar man bor, ligger driving range, övningsfält, närspels- och puttingytor bara några chippar bort, liksom första tee. På området finns också en golfstudio där man kan få svingen analyserad för passande klubbor. Spelar gör man på någon av de två natursköna och populära banorna som ligger i direkt anslutning till herrgården: den öppna Parkbanan (en av landets äldsta) som fortsätter upp längs Hokasjöns östra strand och den tuffare och mer utmanande Skogsbanan som sträcker ut sig i sydost. Förutsättningarna för att göra konferensen till en ”golferens” är med andra ord optimala.

Spa med sjöutsikt

Den som vill strössla konferensen med annat än golfspel kan i stället välja att tillbringa tid i det rogivande spat, som ligger i direkt anslutning till huvudbyggnaden och med vy ut över Hokasjön. Bara gymmet, som ligger på taket, har bättre utsikt. Spaanläggningen är på hela 1300 kvadratmeter och här erbjuds dagligen gemensamma träningspass som yoga eller vattengympa, varma och kalla källor, upplevelseduschar och en 20 meter lång bassäng för avkopplande simning. Det finns också möjlighet att skräddarsy spaupplevelsen tillsammans med en utbildad terapeut och boka en kroppspeeling, pedikyr, slimmande detox eller ansiktsbehandling.

– En konferens har två sidor. Huvudprogrammet med föreläsningar och grupparbeten och den sociala delen med aktiviteter där människor möts, blir samspelta och lär av varandras erfarenheter. När båda är lika genomtänka får man framgångsrika möten, säger Therese Edberg.

Fakta

På Hooks Herrgård finns plats för små intima möten, utbildning och stora evenemang. Här finns totalt tolv konferenslokaler och åtta grupprum, med plats för upp till 300 personer.

Hotellrummen är fördelade på åtta byggnader, alla olika och med sin egen charm. Sammantaget finns här 103 rum och 240 bäddar och inget rum är det andra likt utan har fått sin egen prägel.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.