Gästfrihet på riktigt - | Konferensvärlden
Reportage > Gästfrihet på riktigt

Gästfrihet på riktigt

Omtanken om gästerna och viljan att alla ska trivas färgar verkligen verksamheten på Nösunds Värdshus. Här ska alla känna sig som hemma oavsett om de är konferensgäster, går på en målarkurs eller är artister som ska uppträda på värdshusets scen.

Text: Kristin Fridholm

21 december 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

Resan ut till Nösunds Värdshus börjar med en vacker biltur ut mot Bohusläns skärgård. Löven har precis börjat ändra färg och bjuder på en spektakulär uppvisning av det natursköna Tjörn och Orust. Jag är väldigt nyfiken för jag har fått veta att värdshuset ska ligga precis intill vattnet och ha ett nybyggt havsbadspa med en hängande bastu(!)
Nösunds Värdshus ägs av äkta paret Dan och Kari Lind och drivs tillsammans med dottern Lisa som också är företagets vd. Vid ankomsten möts jag av Dan och under en mycket välsmakande lunch får jag höra den rafflande historien om hur Nösund kom att hamna i paret Linds ägo. Har ni möjlighet vid ert besök här – be honom berätta, historien är väl värd några minuter av er tid!
Då, i början av 1990-talet var värdshuset ett enkelt pensionat. Idag finns här en modern konferensanläggning med sju mötesrum och ett hotell med 80 bäddar. Under vinterhalvåret arrangeras populära julbord och under helgerna fyller romantiska par restaurang och spabad.

Sviter med badEfter lunchen tar vi en promenad från restaurangen och de intilliggande sjöbodarna där flertalet av hotellrummen är belägna till luftslottet där de exklusiva sviterna ligger. Genom de enorma panoramafönstren har man här utsikt över havet samtidigt som man kan njuta av ett varmt bad i det nedsänkta karet vid fotänden av sängen.
I samma byggnad som luftslottet ligger Dan och Karis bostad och Karis konstnärsateljé. När vi kliver över trösken är hon mitt upp i skapandet av en av sina vackra skulpturer som pryder sin plats på många ställen på anläggningen.
Under somrarna arrangerar Nösunds Värdshus även en mängd olika kurser, däribland akvarellmåleri, fotografering och skrivande. Avslappnande utbildningar med erfarna lärare där aktiviteter varvas med god mat, utflykter och härliga havsbad.

”Sol i sinne – brun inne!”Mitt hotellrum som ligger på andra våningen i de så kallade sjöbodarna håller god standard. Jag står en god stund och tittar på Karis två tavlor som pryder rummet innan jag tar mina badkläder och går de knappa hundra metrarna ner till bryggan.
Havsbadspaet som stod klart i somras ligger underbart vackert på en klippa ut mot havet. Här finns tre varma saltvattenpooler som är så att säga både utomhus och inomhus. Glastaket och delar av glasväggarna går nämligen att skjuta åt sidan så att havsluften får svepa in. Själva navet i spaet är den hängande bastun som faktiskt ser ut att sväva nästan utan kontakt med golvet.
En trappa upp finns ett härligt litet relaxrum och på understa planet ett soldäck där solen aldrig går i moln!

Riktig hemmakänslaNär sedan mörkret kommer krypande träffas vi i restaurangen som är upplyst med hundratals levande ljus. Köksmästare Johan Lundgren har satt samman en både fantasirik och välsmakande trerätters meny med noggrant utvalda viner.
Jag känner mig så väl omhändertagen av alla på värdshuset och när jag sitter där och njuter av maten så drar jag mig till minnes något som Dan sa tidigare under dagen när vi åt lunch. Han berättad då om de många spelningar som värdshuset har under året. Välkända artister som Erik Gadd, Helen Sjöholm, Tripple and Touch, Louise Hoffsten och i jul Anders Ekborg. Dan talade då om hur viktigt han och Kari tycker att det är att både gäster och artister känner sig omhändertagna och som hemma på Nösund. Just när han sa det tolkade jag nog det hela – helt omedvetet – lite som en klyscha. Jag menar alla värdshusvärdar vill väl att gästerna ska känna sig som hemma! Men jag tror verkligen att Dan menade det han sa och jag känner ju att de lever och verkar efter den devisen.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.