Ge nyfikenheten fritt spelrum ? - | Konferensvärlden
Reportage > Ge nyfikenheten fritt spelrum ?

Ge nyfikenheten fritt spelrum ?

Mer än hälften av kroppens sinnesceller sitter i ögat och synen är vårt viktigaste sinne för att förstå och uppleva vår omgivning. Visualisering, att på digital väg göra det vi ”egentligen inte kan se” synbart är ett effektivt sätt att förmedla allt från avancerad forskning till nervkittlande rymdresor.

Text: Fanny Westin

23 maj 2013, uppdaterad: 17 juni 2013

Intill Motala Ström i Norrköpings gamla industrimiljö ligger Visualiseringscenter C. Här bedrivs världsunik forskning inom området – men här finns framför allt en ambitiös utställningsverksamhet präglad av interaktivitet och installationer. Men vad menas då med visualisering?

– Det är ett sätt att visa det vi inte kan se eller tolka med blotta ögat och med datorgrafikens hjälp kan vi göra det begripligt eftersom vi har lättare att förstå och ta in information via bilder än på annat sätt. Man kan till exempel visualisera kroppen och gå in och titta hur den ser ut på insidan, berättar Therese Eklöf, som är VD.??

Titta på film i 360 graders vinkel ?
Här finns också en den så kallade domen, en kupolformad ”bioduk” i 360 graders vinkel – den tekniskt mest avancerade i sitt slag i norra Europa. Perfekt om man vill imponera på företagskunder eller kick-off-deltagare med en ny produktlansering. Eller varför inte luta sig tillbaka och ta del av en ”liveresa” i rymden? Centret erbjuder också besökarna att agera stadsplanerare i ”Urban explore” – en stadsmodell i 3D där man kan testa att placera in nya byggnader.

I slutet av maj är det premiär för en egenproducerad film om rymden och dito utställning där man som besökare kommer att kunna ta del av en astronauts vardag med allt från tyngdlöshetsträning till en guidad tur inifrån en rymdstation, allt i sällskap av Christer Fuglesang.??


Snabbfakta Visualiseringscenter C ?
Plats: Norrköping
Kapacitet: Tar emot upp till 400 kick-offdeltagare.?
Äta: Husmanskost med tyngdpunkt på lokalproducerade och ekologiska varor.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.