Glaset som inspirerar till kreativitet och stordåd - | Konferensvärlden
Kosta Boda
Kosta Boda
Reportage > Glaset som inspirerar till kreativitet och stordåd

Glaset som inspirerar till kreativitet och stordåd

Kosta Boda Art Hotel – ett färgsprakande designhotell i centrum av den spännande och nyskapande destinationen Kosta. Mitt i den djupa småländska skogen satsas det stort för att möta olika önskemål från hela besöksnäringen.

Text: Helena Wikström

3 november 2021,

Glaset löper som en röd tråd genom hela hotellet. Från hur varje rum är inrett med unikt glas till hotellets spa-avdelning där man kan simma i en utsmyckad pool och beundra en glasutställning under vattnet.

– Hela hotellet är ett stort showroom för glasbruket och allt är till salu, berättar Marléne Bergzén, CEO och Hotel Manager.

Glasbruket ligger bara ett stenkast från hotellet och här har det blåsts glas sedan 1742. Alla är välkomna in i hyttan för att beskåda det genuina svenska hantverket, men också för att prova på att blåsa sitt egna glas.

Blå glasbar och unika konferenslokaler

Linnea Art Restaurant är hotellets huvudrestaurang, designad av Ulrika Hydman Vallien och med många av hennes fantastiska verk. På hotellet finns också en glasbar som blivit hotellets naturliga samlingspunkt. Här slår du dig ner på en uppvärmd och belyst glasstol samtidigt som du njuter av en drink i ett vackert kristallglas.

Det finns 10 konferenslokaler för 4 till 200 personer, utrustade med all nödvändig modern teknik och på väggarna hänger tavlor från produktionen i hyttan.

Kreativitet och nya idéer

För som så många andra inom mötesbranschen har pandemin varit en svår tid, men på Kosta Boda Art Hotel ser det ljust ut nu.

– Sommaren var fantastisk och nu går telefonerna heta med konferens och julbordsförfrågningar. Människor vill verkligen börja träffas igen, säger Marléne.

Konferensbesökarna vill ha en kombination av trygga möten, aktiviteter och unika upplevelser och här kan Kosta som destination erbjuda allt man kan önska sig.

Tiden under pandemin har man inte suttit och rullat tummarna, vilket har resulterat i flera nysatsningar. Man har öppnat en ny fisk- och skaldjursrestaurang, delikatessbutik med bl.a. färsk fisk och skaldjur över disk, härliga olivoljor, ostar och charkuterier från Italien. I nyöppnade ginbaren har man målet att erbjuda Nordens största utbud av ginsorter och snart öppnas ett eget destilleri.

– I oktober öppnar vi vårt ölbryggeri med egen Kosta-öl. Här kommer vi också att erbjuda ölprovningar, säger Marléne.

Med naturen runt hörnet

Med naturen runt hörnet kan Kosta Boda Art Hotel erbjuda ett stort utbud av utomhusaktiviteter och inte långt från hotellet ligger Kosta Safaripark, som nyligen blev utsedd till Årets Turismföretag i Kronoberg. I närheten av parken kan man ha en vildmarkskonferens – utomhus i ett stort tält.

Under sommaren öppnades en äventyrsgolfbana, ett glasscafé och mountainbikebanan är i sluttampen. Flera projekt planeras och på hotellet kommer det öppnas en ny restaurang och spa-området ska utökas. Den röda tråden som glaset utgör fortsätter genom alla nya planer och aktiviter.

– Vi syr ihop allt – mat, aktiviteter, upplevelser och glaset. I november drar vi igång vårt traditionella småländska julbord, men i år kommer vi även ha ett julbord med läckerheter från havet, förklarar Marléne.

Om du besöker Kosta under november och december kan du även få uppleva julhyttsill, en variant på hyttsill som är en gammal mat- och glasbrukstradition som ger en inblick i vad glasbruksarbetarna åt förr.

– Den 13 november invigs vår stora julmarknad i Kosta av Måns Zelmerlöw. Hela 6 miljoner juleljus tänds. Lyser upp och välkomnar dig i Kosta.

Fakta
Kosta Boda Art Hotel ligger i Kosta, mitt i Småland och det berömda glasriket. Kosta Boda Art Hotel är ett designhotell med glaset och glasets historia i centrum. Här konfererar du i 10 olika konferenslokaler där den största lokalen rymmer 200 personer. Hotellet har 102 rum med 204 bäddar, unik spa-avdelning och många utomhusaktiviteter.  I Kosta har svenskt glas tillverkats sedan 1742.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.