Glasklart – spännande evenemang i Malmö - | Konferensvärlden
Reportage > Glasklart – spännande evenemang i Malmö

Glasklart – spännande evenemang i Malmö

Ett fantastiskt atrium mot Öresund och 38 meter i takhöjd. Glasklart i Västra Hamnen är utan tvekan en av de mest imponerande och inspirerande lokalerna i Malmö.

15 oktober 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Text: Victoria Tiblom

Nere vid den gamla dockan i Västra Hamnen, invigdes 2001 SIGMA-huset. Andreas Pieplow och Bengt Hansson såg tidigt möjligheterna med byggnaden och dess fantastiska atrium och startade tillsammans Glasklart Event & Restaurang.

-Vi hade på varsitt håll drivit ett flertal olika restauranger, både i Malmö och i Ängelholm, berättar Bengt Hansson. Vårt första uppdrag tillsammans var att arrangera Riksbankens middag för EU ministrarna, förra gången Sverige var ordförande land för EU.

Sedan dess har det blivit många olika event. Till de större hör taklagsfesten för HSB:s Turning Torso och år 2005, invigningsfesten av samma byggnad, för 3000 personer. America’s Cup, som var ett av de största eventen någonsin i Malmö, arrangerades även det av Glasklart.

-Vi arbetar mest med stora arrangemang, fortsätter Bengt. Vi har ordnat en del fester med ett hundratal gäster, men ofta är det större företag som väljer att samarbeta med oss. Vi har en lokal på 700 m², där vi kan ha 500 sittande gäster.

Glasklart Event & Restaurang samarbetar med andra event företag ibland annat Stockholm. När sedan ett företag vill genomföra ett evenemang, kanske en produktlansering i Skåne, så ansvarar Glasklart för den delen.

Västra Hamnen är en helt ny stadsdel som sedan bomässan, Bo-01, fått Malmö att växa vid vattnet. Den tidigare slitna hamnen är idag fylld av spännande arkitektur och när hela området är klart 2015, kommer över 35 000 personer att leva och arbeta här.

- Det har hela tiden varit spännande att se området utvecklas. När vi började så låg byggnaden nästan ensam härnere i hamnen. Men kundunderlaget i området ökar hela tiden, fortsätter Bengt, och tillsammans med fastighetsägarna utvecklar vi hela tiden lokalen. Nu planerar vi för en permanent uteservering som komplement till vår lunchrestaurang.

Glasklart har fler återkommande evenemang. I slutet av november är det premiär för årets julshow - den sjunde i ordningen. Fredrik Kempe, artist och kompositör, underhåller tillsammans med Diamond Dogs. Kempe är hjärnan bakom schlagerhits som La Voix, Hero, Cara Mia och Hope and Glory.

Sista fredagen i varje månad är det nattklubb på Glasklart. Med liveband, och för de som vill, middagsservering innan, lockar Glasklart omkring 500 gäster varje gång.


Glasklart har ett stort eget kök och förutom egen servering, ansvarar de ofta för catering runtom i Malmö. Som komplement till restaurangköket finns ytterligare ett kök. Här ordnas ofta matlagningskurser som företagsevent och 20 ”kockar” får plats att laga mat samtidigt. Man har också flyttat ut köket i atriet och haft cookalong med upp till 350 glada matlagare.

-Vi söker hela tiden nya utmaningar och arrangerar även båtcharter, säger Bengt Hansson. I Stockholm och Göteborg är detta inget nytt fenomen, men här i Skåne har denna möjlighet inte funnits tidigare. Nu kan vi erbjuda våra kunder seglingar i Öresund och strandhugg i Danmark. Antingen med segelbåt eller motorbåt.

Ett spännande utflyktsmål är den konstgjorda ön Flackfort från Första Världskriget. Det som tidigare var en dansk militärö, ägs idag av en svensk och erbjuder bland annat Fångarna på Fortet liknande aktiviteter.

-Jag skulle vilja säga att ledordet i allt vi gör är kvalité, avslutar Bengt. Vår unika lokal ger oss också alldeles speciella möjligheter. Vi har en enorm flexibilitet i allt vi gör i lokalen. Förutom fem fasta träd och Sol Le Witts kubistiska konstverk, så kan allt annat flyttas runt

Med längtansfyllda blickar genom det vackra atriet lämnar jag Glasklart och hoppas snart komma tillbaka på något arrangemang.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.