Goda utsikter till ny energi - | Konferensvärlden
Reportage > Goda utsikter till ny energi

Goda utsikter till ny energi

Spa- och konferensanläggningen Skepparholmen bjuder på havs- och sjöutsikt och värnar om sina gästers välmående, både när det gäller kropp och själ. Lägger ni en konferens hos Skepparholmen så avsätt tid i deras spa, en upplevelse som garanterat ger gruppen ny energi.

Text: Livia Jakobsson

21 december 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

Det är inte vilken dag som helst som vi åker och besöker spa- och konferensanläggningen Skepparholmen. Det är årets första snödag. Vilken perfekt tajming att få lämna de snötäckta trottoarerna och trafikkaoset i stan och köra till Skepparholmen, som ligger i Nacka strax utanför Stockholm. Efter ett visst sladdande på vägarna och en lätt undran över hur våra sommardäck ska klara hemresan, kommer vi fram till Skepparholmen. Anläggningen har funnits sedan 60-talet och stilen är en kombination av just 60-tal och nordisk design. Det är en enorm värme vi känner när vi kliver in i entrén, medan snön vräker ner ute.

Natur i hjärta och själPå Skepparholmen är spa, hälsa, möten och avkoppling i fokus. Anläggningen ligger på en liten udde och har havet på ena sidan och en sjö på den andra.
– Många gånger väljer våra gäster oss just för naturen som ligger runt omkring. Det är verkligen naturskönt och vi hoppas kunna ge våra gäster en upplevelse som de tar med sig hem i både hjärta och själ, säger Eva Suits, marknadschef på Skepparholmen.
På Skepparholmen finns ett 20-tal konferenslokaler och i huvudbyggnaden finns den största som tar 150 personer. Här finns också en champagnebar och bistro som passar bra till middagar, dryckesprovningar och matlagningsaktiviteter.
– Vi har en populär aktivitet som kallas för Förrätten. Deltagarna får leta efter råvarorna, som i en skattjakt. Tillsammans lagar de sedan förrätten och det blir en kul inledning på middagen, säger Eva.
Förutom konferenslokalerna i huvudbyggnaden erbjuder Skepparholmen två mysiga alternativ för de mindre konferensgrupperna. Villa Torpa är en sekelskiftsvilla där gruppen kan både bo och konferera avskilt. I villan finns också en bastu med utsikt över havet. Aquamarina är anläggningens vipbåt som ligger vid havet och som också har en egen bastu.

SpamysFör de mer avslappnade konferenserna är fåtöljmöten i Skepparholmens spa att rekommendera. Slå er ner i en mysig fåtölj, blicka ut genom de stora panoramafönstren och låt havsutsikten inspirera er till kreativa diskussioner.
– Ofta hinner grupperna bara med att vara i vårt spa strax innan middagen. Vi erbjuder därför en after work i spa-avdelning som ger gruppen en spakänsla trots komprimerad tid, förklarar Eva.
Genom korta stationer med axelmassage, varma sittpooler utomhus, bassäng och bastu med aroma-is kan även stora grupper varva ner efter en dags hårt arbete. En del grupper väljer en spakonferens och då ingår behandlingar i paketet. Under vårt besök får vi prova varsin ansiktsbehandling och medan vi blir ompysslade försvinner snart snökaoset ur våra minnen.

Viktigt att må braDet märks att personalen på Skepparholmen värnar om gästernas välmående. När vi kliver in i ett av konferensrummen lägger jag märke till de udda designade konferensstolarna.
– Vi har designat dem själva. Vi hittade inga som vi gillade så vi bad flera gäster att prova olika stolar och utifrån feedbacken vi fick producerades de här stolarna, säger Eva samtidigt som jag sätter mig för att testa en av de sköna stolarna.
Skepparholmen erbjuder också ett matkoncept, blodsockersäkra konferenser. De har tagit en fram en konferensmeny som ska ge deltagarna en jämn blodsockernivå. I somras arrangerade anläggningen en springtävling, Skepparholmen springer för Östersjön, och en konferens kring hälsofrågor, Dialog för Hälsosam Tillväxt.

När det är dags för oss att lämna Skepparholmen är vi avslappnade och det spelar ingen roll att vi måste borsta bort snö från bilrutorna. Vårt besök har fått oss att må bra och det känns som vi nu kan tackla vilken bilkö som helst.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.