Gokart på vatten - | Konferensvärlden
Reportage > Gokart på vatten

Gokart på vatten

Solen i ryggen, fartvinden i håret och siktet inställt på kollegan som susar fram i dryga 30 knop framför dig. Som enda företag i världen* arrangerar företaget Gökboet gokartkörning med båt och intresset bland företag och privata grupper är jättestort.

27 maj 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

– Fartupplevelsen är helt otrolig i de små båtarna. Du sitter så nära vattnet och båtarna både vänder och accelererar direkt. De tre timmarna som hela arrangemanget tog gick väldigt fort och alla tyckte att det var fantastiskt roligt!
Frank Andersson provade på Gokart på vatten förra sommaren under en svensexa. De var ett tiotal unga män med varierande sjövana och äventyrslusta, men han tyckte ändå att det var en aktivitet som passade alla.
– En del gillade att köra snabbt och testa båten, men inte alla. Några tog det lite lugnare och njöt mer av det fina vädret och den vackra miljön ute vid Marstrand och det kändes bra att vi hittade något som passar hela gruppen.

Hastighet efter förmågaBakom arrangemanget med Gokart på vatten står aktivitets- och äventyrsföretaget Gökboet. Förra sommaren var första gången man körde detta båtäventyr och enligt vd Tony Skogh var det succé direkt.
– Det har varit ett jättetryck på bokningarna redan i vår. Det är både företagsgrupper och privatpersoner som hör av sig och även om det är övervägande män som ringer oss så blir det allt fler tjejer och kvinnor som också vill prova på.
Förra året körde de flesta en och en i båtarna, men i år har företaget satsat på nya, lite större båtar där deltagarna sitter två och två. Det blir enligt Tony Skogh både roligare och säkrare på det sättet. Maximalt antal personer som kan köra samtidigt är 20. Aktiviteten tar minst två timmar och föregås av noggranna instruktioner kring sjövett och enklare navigation. En ledarbåt med en erfaren instruktör följer alltid med ut och visar var deltagarna måste vara försiktiga och köra lugnt och var det är okej att dra på lite.
– Var och en kör efter egen förmåga och ingen tvingas köra snabbt, poängterar Tony Skogh. Beroende på deltagarnas önskemål väljer vi att åka till platser där de kan köra fort och verkligen testa båtarna eller så kör vi en lugnare tur runt den fina ön Marstrand och tittar på sälar, besöker rökeriet i Åstol och njuter av friheten på havet.

Agentuppdrag på landNär Frank Anderssons gäng körde provade de att både köra ensamma och tillsammans med en vän.
– Det var roligast att sitta två i varje båt för då hade man någon att prata med under tiden. Naturligtvis var det kul att få köra själv, men faktum är att det gav en ännu större fartupplevelse att sitta bredvid, berättar han.
För grupper med fler än 20 personer arrangerar Gökboet båtkörning i två omgångar. Medan den ena gruppen är ute på havet kan den andra exempelvis prova på ett agentuppdrag på land. I mindre grupper får deltagarna kluriga uppdrag som ska lösas på tid. Ingen grupp kan hinna med alla uppdrag utan man måste prioritera utifrån deltagarnas olika talanger.
– Både gokarten och agentuppdraget är mycket bra sätt att lära sig samarbeta och uppskatta varandras olika styrkor. Deltagarna måste helt enkelt våga lita på varandra och det är viktigt för att exempelvis få en effektiv arbetsgrupp, säger Tony Skogh.


Fakta Gokart på vatten:10 båtar som tar två personer vardera
Maxhastighet 37 knop
Utgår från Marstrand, knappt 5 mil nordväst om Göteborg
Körningen sker på öppet vatten och det är ingen tävling
Arrangören Gökboet har ett stort utbud av andra aktiviteter som folkrace, 5-kamp, paintball, mordmysterium på slott och herrgårdar med mera.
Verksamheten utgår från Göteborgsområdet, men tack vare mobil utrustning kan aktiviteterna utföras över stora delar av landet


* Vad Gökboets representanter vet är de ensamma i världen om Gokart på vatten.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.