Golferens på Hooks Herrgård - | Konferensvärlden
Reportage > Golferens på Hooks Herrgård

Golferens på Hooks Herrgård

Hooks Herrgård är en familjeägd konferens-, golf-, och rekreationsanläggning med naturskönt läge mitt i Småland. Med ett stort utbud av aktiviteter och konferenslokaler är det en av södra Sveriges mest kompletta mötesanläggningar.

Text: Matilda Andréasson

21 mars 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

Hooks Herrgård kallar sig för ”Sveriges närmaste herrgård”, vilket syftar på läget mitt i södra Sverige bara ett par timmars resväg från Malmö, Göteborg och Stockholm. Herrgården ligger på en udde i Hokasjön några mil söder om Jönköping, och är bland annat en vallfärdsort för landets alla golffantaster. Redan 1934 började den första golfbanan byggas här, och idag finns två 18-hålsbanor.
Herrgårdsbyggnaden inrymmer bland annat hotellrum och matsalar, och bjuder på 1700-talsmiljö i mysiga salonger. Ytterligare hotellrum finns i de fyra flyglarna, och i de två hus som ligger nere vid sjön där man får ett avskilt boende med egen uteplats eller brygga.
– Här finns stora möjligheter att hålla ihop gruppen eftersom vi ligger så pass avskilt. Det är en lugn och fridfull miljö med närheten till naturen, säger marknadskoordinatorn Therése Edberg.
Det pågår sedan något år tillbaka en renovering av de 105 hotellrummen, som kommer att vara klar inom en femårsperiod.

Moderna möteslokalerKonferensutrymmena är toppmoderna lokaler som bland annat har tillgång till trådlöst nätverk, datorer, projektorer och högtalare. Totalt finns här hela 23 möteslokaler i olika storlekar – från Rännet för 300 personer till grupprummet Box VIII för 7–8 deltagare. Merparten av möteslokalerna ligger under samma tak i det stora konferenshuset, mitt på området.
Från konferenshuset är det bara en långputt till driving rangen med 15 utslagsplatser. Konferensgrupper kan boka golflektioner med instruktör, utomhus eller i golfstudion. Det går även att arrangera företagsgolftävlingar, och varför inte planera en ”golferens” med både möte och golf? Therése säger med ett skratt att sådana grupper ofta har en timmes möte för att sedan lägga resten av tiden på banan.
Det finns dock mycket annat att sysselsätta sig med också. En populär aktivitet är en tripp till äventyrsön i Hokasjön, dit man ror i gamla ekor för att sedan utmana sin fysik i grenar som höghöjdsbana, klättervägg och stocksågning. Med närheten till sjön finns självklart även vattenaktiviteter på menyn, som en tur med de snabba båtarna speedcats eller en betydligt lugnare kanotfärd. För den som hellre sparar energi än gör av med den står badtunnan och sjöbastun redo att ta hand om möteströtta kroppar.


Konferenslokaler i urval
23 konferenslokaler, från 12–300 kvadratmeter stora. Den största lokalen Rännet rymmer 300 personer i biosittning och 150 i skolsittning, näst största lokalen Logen rymmer 120 personer i biosittning och 75 i skolsittning. Det mindre rummet Box VIII kan göras om till mysig mötesplats med hjälp av kuddar och sittpuffar.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.