Grå Gåsen – ett intimt pensionat med miljonpublik - | Konferensvärlden
Reportage > Grå Gåsen – ett intimt pensionat med miljonpublik

Grå Gåsen – ett intimt pensionat med miljonpublik

Konferenspärlor Pensionat Grå Gåsen på Gotland är ett populärt val för avskilda möten. Där kan mindre grupper träffas helt ostört. Samtidigt tittar miljontals svenskar in på pensionatet varje år. Svaret på den gåtan lyder ”Så mycket bättre”.

12 maj 2015, uppdaterad: 12 oktober 2015

I utkanten av Burgsvik på Gotland sydligaste del Storsudret ligger Pensionat Grå Gåsen. Där driver Maria och Håkan Ahlsten sin verksamhet sedan 2010. I en vacker patriciervilla från mitten av 1800-talet tar de emot konferenser, företagsevent, bröllop, fester och privatgäster. Och så en tv-produktion. Det är svårt att berätta om Grå Gåsen utan att nämna inspelningarna av TV4:s ”Så mycket bättre”.

– Nu i juni blir det sjätte året de kommer tillbaka, så produktionsteamet verkar trivas. Juni månad är mer eller mindre vikt för ”Så mycket bättre”. Det är trevliga veckor med artisterna, säger Maria Ahlsten.

Några personer från produktionsbolaget bodde på Grå Gåsen våren 2010 och gillade vad de såg. De kontaktade Maria och Håkan och ville komma tillbaka på sommaren och spela in det nya programformatet. Först sa paret nej eftersom pensionatet var fullbokat, men parterna kom överens om inspelning i september.

Tv-programmet som sänds på bästa tid, lördagar klockan åtta, har såklart gett Grå Gåsen bra uppmärksamhet. Senaste säsongen sågs av mellan 1,5 och 2 miljoner tittare varje vecka.

– Sommartid säljer Gotland sig självt, men resten av året har fler fått upp ögonen för oss i och med ”Så mycket bättre”, säger Maria Ahlsten.

Hon har de senaste åren också märkt ett ökande intresse för företag att lägga möten på Grå Gåsen. Det är oftast ledningsgrupper eller mindre avdelningar, både från offentlig verksamhet och privata företag, som kommer dit.  Det är inte bara gotländska företag utan även fastländska.

– De uppskattar mycket att få vara ifred och att få känna sig hemma. Vi är väldigt flexibla när det gäller mattider eller att ordna olika arrangemang. De grupper som kommer hit rår om sin egen tid och bestämmer om de vill skjuta på lunchen till exempel, säger Maria Ahlsten.

Hon betonar att ett effektivt möte inte bara innebär att man sitter ner och pratar vid ett bord. Grupperna kan också ägna sig åt aktiviteter som får igång kreativitet och ger lugn. Exempel på sådant är besök hos lokala konstnärer eller cykeltur med lunch vid stranden. Från i sommar kan Grå Gåsen också erbjuda bad i Burgsviks nybyggda havsbastu.

Pensionatet kan även ordna lite större företagsevent, till exempel en festkväll i ladan med ”Så mycket bättre”-tema. Då bor gästerna någon annanstans efteråt, om de inte ryms på pensionatet.

Maten på Grå Gåsen är Maria Ahlstens ansvar. I första hand används gotländska råvaror och maten bygger på så mycket ekologiskt som möjligt. Betoningen ligger på hemtrevligt snarare än lyxigt.

– Min mamma brukade säga att mat ska vara god, näringsrik och vällagad, säger Maria Ahlsten.

Taggar/Etiketter
Konferens  Sjönära möten  


Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.