Grand Hôtels nya lyx-spa - | Konferensvärlden
Reportage > Grand Hôtels nya lyx-spa

Grand Hôtels nya lyx-spa

Den 12 november öppnar Grand Hôtel i Stockholm sin nya påkostade spaanläggning Raison dÉtre spa. Med ett nordiskt tema och naturliga råvaror samt ett helt nytt gym vill man locka gästerna som söker en upplevelse utöver det vanliga.

10 november 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Innanför dörrarna på nya spaanläggningen i Burmaska Palatset doftar det tallbarr och skog. Spat är ett samarbete mellan Grand Hôtel och den svenskbaserade, internationella spakonsulten Raison dÉtre spa med Anna Bjurstam i spetsen. Hennes företag har tidigare utvecklat över 50 spaanläggningar i 25 länder och företaget är delägare i nya spat.

Anläggningen är ritad och inredd av arkitekten Per Öberg som tidigare skapat ett flertal spa och förstklassiga hotellinredningar runt om i Europa. Burmanska Palatset med dess välvda bågar tillsammans med nordisk mytologi och svenska badritualer har varit inspiration till koncept och inredning. Svenskt stål, ask och andra nordiska trädslag samt varma och kalla bad är en del av det. Produkterna är både ekologiska och 100 procent naturliga.

Vyn från gymmet och spa-sviten över slottet är kanske Stockholms bästa. En lösning som KV gillar, och som gör att det kan dofta så fräscht, är att man inte använder sig av klor för att rena poolen, utan sandsten och en ny svensk reningsuppfinning med UV-ljus. Smart och skönt att slippa klorlukten som annars har en tendens att sitta kvar länge. En annan smart detalj är att ge alla män en genomskinlig ansiktsmask att ta med in i bastun, så att deras manlighet inte ska bli naggad i kanten.

På behandlingsfronten siktar man in sig på helt unika behandlingar.

- Alla våra behandlingar är alltid minst en timme långa, säger Anna och visar ett av de stora behandlingsrummen.

Det är framförallt tre innovativa spaupplevelser som Anna Bjurstam gärna lyfter fram lite extra; Be Rested, Be Renewed samt Be Balanced. Samtliga är 120 minuter långa.

- Du kommer in som en människa och ut från behandlingen som en annan, säger hon.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.