Grandiosa konferenser - | Konferensvärlden
Reportage > Grandiosa konferenser

Grandiosa konferenser

Ett nytt hotell har öppnat i hjärtat av hotellstråket vid Centralstationen i Stockholm. Scandic Grand Central vill locka både långväga konferensgäster och boende i området med musik, god mat och hemtrevligt häng.

Text: Astrid Feldreich

29 november 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Den kulturhistoriska byggnaden har varit såväl bostäder som kontorslokaler sedan den byggdes 1883. Då stod den ensam som ett palats högt upp på Kungsgatan. Numera har den många grannar, däribland Vasateatern. Och nu är det alltså hotellgäster som får njuta av folklivet i hörnet av Sveavägen/Kungsgatan. Hotellet ligger mitt i ett etablerat hotelldistrikt nära tåg, tunnelbana, bussar och Arlanda Express. Med nytillskottet kommer det att finnas totalt 4 000 hotellrum bara på Vasagatan.
– Storstaden känns väldigt närvarande här med stora fönster ut mot gatan. Samtidigt har vi satsat på att skapa en mysig känsla. Det ska vara som att komma in i någons vardagsrum med varma färger. Arkitektbyrån Koncept står bakom inredningen och designen som ska förmedla känslan av att hotellet alltid legat här, säger Lars Sandberg, hotellchef på Scandic Grand Central som sammanlagt har 391 rum.

Mat även för gourmeterHotellet har en stor event- och konferensavdelning med egen reception, flera mellanstora grupprum och en stor sal med plats för 120 deltagare.
– Här kan du hålla möten, konferenser och fantastiska event avskilt och ändå mitt i storstadspulsen. Många av våra mötesrum är också utmärkta för trevliga middagsbjudningar, säger Lars.
Området runt hotellet är inte känt som ett restaurangtätt stråk i gourmetkretsar. Men det vill hotellets food and beverage manager Samuel Laulajainen ändra på.
– Min vision är att restaurang Teaterbrasseriet, som ska servera traditionell och vällagad svensk husmanskost, kommer att locka stockholmarna till hotellet, säger han.

Livespelningar varje veckaKultur i form av musik, foto, konst och teater är något som Scandic Grand Central kommer att satsa extra mycket på. Kulturtemat går även igen i hotellrummen där bilder på och citat från stora filmstjärnor pryder väggarna. På våningsplanet ovanför restaurangen ligger baren Acoustic som är tänkt att bli ett stammishak för alla musikälskare.
– Varje dag händer nya saker här. Vi har livespelningar tre till fem dagar i veckan med artister som Hästpojken och Asha Ali. Först ut var Salem al Fakir, berättar Samuel.
Scandic Grand Central satsar inte bara på musik – de vill även ligga i framkant vad gäller sociala medier. Bland annat är hotellet först ut med att ta emot rumsbokningar via Facebook. Skaparna av hotellet har även inrett ett hotellrum speciellt utformat för att passa bloggare som besöker Stockholm. Bloggarna får bo till rabatterat pris när de har ett viktigt event att bevaka i huvudstaden.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.