Gränsö – slottet vid havets rand - | Konferensvärlden
Reportage > Gränsö – slottet vid havets rand

Gränsö – slottet vid havets rand

Vitt och glänsande speglar sig Gränsö slott i vattenbrynet, på ena sidan omgivet av naturreservat med praktfulla skogar och ängar, och på andra sidan av det vackra Östersjön. Här är trivsel och sammanhållning viktiga ledord, både bland slottets egen personal och för konferensgästerna.

Text: Kristin Fridholm

12 september 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Ett stenkast från Västerviks centrum och samtidigt mitt i den vackra skärgården ligger Gränsö slott på en halvö ut i havet. Området runt anläggningen är naturreservat och närheten till skogen, vattnet och de vackra slottsparkerna gör slottet till en av östkustens riktiga konferenspärlor.
Grunden till empireslottet, som stilen kallas, är från mitten av 1800-talet men är efter en häftig brand renoverat och delvis återuppbyggt 1994. Idag har anläggningen totalt 45 rum med 90 bäddar, och de stora kundgrupperna är bröllopspar och företag.
– De senaste åren har vi framför allt satsat mycket på att utveckla vårt möteskoncept. För två år sedan gjorde vi en stor investering där vi kompletterade hotellet med 25 nya rum och en stor spaanläggning, berättar slottets VD Per Johansson.

Stora evenemang både inne och uteGränsö slott har lokaler för alla grupper som vill komma ut och få jobbinspiration vid havet. Här finns små intima mötesrum för endast ett par deltagare, mellanstora lokaler för 20 till 150 personer och det stora Magasinet som kan ta 1 500 besökare vid en minikongress eller 600 sittande gäster vid en bankett.
– Magasinet passar utmärkt för en mindre mässa eller för ett större evenemang. Exempelvis har vi haft Mamma Mia-showen här och även Wallmans salonger. Dessutom har vi en stor utomhusarena där vi har konserter och för ett tag sedan även nordens största mc-mässa med över 6 000 motorcyklar, säger Per.

Slottskök med ambitioner– Våra konferensgäster väljer Gränsö slott för den fantastiska miljön och för att de uppskattar att det blir så naturligt och enkelt att hålla ihop gruppen här, säger Per. Många väljer att stanna på anläggningen under hela vistelsen och njuta av lugnet, vandra i parkerna, bada på någon av våra två badplatser, slappna av i spaet och äta god mat.
För även slottsköket har höga ambitioner. Här serveras mat med koppling till Västerviksområdet såsom fisk och vilt.
– Maten är en oerhört viktig del av ett lyckat möte och vi satsar mycket på lokala produkter. Idag har vi plats för omkring 200 gäster i restaurangen. Inför nästa sommar kommer vi dessutom att lyfta fram maten ännu mer genom att bygga en ny inglasad restaurang för ytterligare 140 personer.

Fisketurer och kajakpaddlingÄven ute på de intilliggande öarna i skärgården finns en mångfald av fantastiska restauranger och för de konferensgrupper som vill åka ut på en båttur och kanske ta lunchen på någon av dessa arrangerar Gränsö slott gärna det.
Andra populära sidoaktiviteter är fisketurer, kajakpaddling och golf. Eller varför inte utmana kollegorna i ett parti boule eller krocket i den vackra engelska parken?
– Alla våra aktiviteter är präglade av miljön och stämningen här och syftar till att stärka sammanhållningen inom gruppen. Vill man dock inte göra någon speciell arrangerad utflykt så brukar jag rekommendera ett besök i Västervik. Många som aldrig varit där tidigare kommer tillbaka häpna över stadens mysiga charm.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.