Hälsosam teknik - | Konferensvärlden
Reportage > Hälsosam teknik

Hälsosam teknik

Bättre hälsa med den senaste tekniken – nyöppnade Smögen Spa går sin egen väg och utmanar den gängse synen på spakonceptet.

Text: Kristin Fridholm

29 november 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

– Min tanke med Smögen Spa är att kombinera det bästa av två världar, beskriver grundaren Catharina Geete. Med hjälp av modern teknik utför vi olika hälsomätningar för våra gäster och ger dem en fingervisning om hur det står till med deras hälsa. Därefter skräddarsyr vi tillsammans ett program som kan innehålla exempelvis kostrådgivning, avslappningsövningar, andningsövningar eller mental träning. Samtidigt erbjuder vi behandlingar som massage, medicinsk fotvård och skönhetsbehandlingar.
Även i själva behandlingarna lutar sig Catharina ofta mot tekniken.
– Vi utför endast galvaniska skönhetsbehandlingar med de senaste innovationerna. Med en liten maskin med självreglerande strömstyrka kan både kropp och ansikte behandlas. Behandlingen är helt smärtfri och den enda som jag känner till som ger så tydliga resultat direkt.

Samarbete för företagSmögen Spa ligger centralt på ön med en fantastisk skärgårdsmiljö runt knuten. Just nu håller Catharina på att arbeta fram ett koncept som ska passa för företag som vill erbjuda sina anställda en hälsoskanning, kombinerat med spabehandlingar och/eller föreläsningar om kost, motion, mental träning där bland annat mindfulness ingår, stresshantering eller dylikt.
– Vi har inlett ett samarbete med flera andra aktörer här på Smögen för att kunna erbjuda företag en helhetslösning, berättar hon. Själva har vi endast boende för två personer, men vi arbetar tillsammans med flera av de andra hotellen som har plats för både stora och små konferenssällskap. Dessutom anordnar vi gärna olika typer av utflykter och aktiviteter såsom fisketurer ut i skärgården och så vidare som komplement till spaets utbud.
I vinter startar även helgkurser för såväl företag som privatpersoner. Då ges gästerna möjlighet att under två dagar både få chansen att lära sig mycket nytt om hälsa, samtidigt som de får komma ut i den vackra miljön och varva ner.

Filial i StockholmNär jag talar med Catharina arbetar hon just för fullt med att bygga upp en systerverksamhet i Stockholm. Adressen är inte riktigt klar än men räknas komma inom kort. Konceptet med teknikbaserade hälso- och antioxidantmätningar kommer att vara detsamma, och ett liknande koncept med samarbeten kring boende, kurser och möten planeras.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.