Häng med på skogsfloating - | Konferensvärlden
Reportage > Häng med på skogsfloating

Häng med på skogsfloating

Bengtsforsbaserade företaget Friluften bedriver sedan tio år verksamhet inom hälsopromotion, grupputveckling och utomhuspedagogik, och har nu lanserat en ny mötesform där hårda stolar och trista konferensrum har bytts ut mot hängmattor i det fria.

Text: Matilda Andréasson

28 augusti 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Friluftens nya mötes- och rekreationsform har fått namnet skogsfloating, som syftar på likheterna med avslappningsmetoden floating, där man flyter på kraftigt saltat, 35-gradigt vatten i en tank som stänger ute ljud och ljus. Metoden finns tillgänglig på många SPA-anläggningar runtom i Sverige och sägs leda till djup avslappning.

Med trädkronor som tak
Tanken med skogsfloating är att en liknande känsla av viktlöshet och avslappning ska hjälpa mötesdeltagarna att släppa loss kreativiteten och hitta lösningar som hade varit svåra att se i ett traditionellt mötesrum. Med trädkronor som tak ovanför specialdesignade hängmattor finns plats för upp till tolv personer på den cirkelformade anläggningen i Mariebergsskogen i Karlstad.
– Att mötas i ring är lika gammalt som människan själv. Och min kollega Torbjörn har länge använt en vanlig hängmatta för att varva ner, och så kom vi på att man borde kunna använda detta för avslappnade möten som ger annat perspektiv, säger Anders Johansson, en av männen bakom företaget Friluften.
Några helt ordinära hängmattor är det dock inte som används, utan en mer öppen variant som Friluften designat och tillverkat i samarbete med ett annat företag i Bengtsfors. Mattorna är också höj- och sänkbara för att kunna varieras för olika situationer:
– Är det ett möte fäster vi mattorna så man får en mer sittande ställning, och för mer meditativa syften sänker vi dem, berättar Anders.

Specialdesignade hängmattor
Tillsammans med Torbjörn Wrange har Anders Johansson utvecklat skogsfloating och sedan i juni finns skogsanläggningen att hyra för möten eller rekreation. För den som hellre vill skogsfloata på annat ställe så går det också bra, då Friluften åker runt och har konferenser eller andra aktiviteter på plats. På sikt är tanken också att skogsfloating genom franchisingavtal ska finnas tillgängligt på flera permanenta anläggningar.
Med anledning av vädret den dagen vi pratas vid undrar jag hur man skogsfloatar vid regn:
– Det finns en backup-plan för det! försäkrar Anders.
En säker mötesform för vårt svenska klimat, alltså.



Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.