Här är det lätt att välja rätt - | Konferensvärlden
Courtyard by Marriott
Courtyard by Marriott
Reportage > Här är det lätt att välja rätt

Här är det lätt att välja rätt

Mötestrender Courtyard by Marriott i Stockholm växlar upp med nya klimatsmarta lösningar. Nästa steg är att förse sina menyer med fakta om olika maträtters miljöpåverkan, allt för att inspirera gästerna till mer klimatvänliga val. Tillsammans med närhet till avkopplande park- och strandpromenad gör Marriott konferensen till ett grönt nöje.

Text: Mia Bornberger

3 november 2021,

Fyrstjärniga Courtyard by Marriott är en relativ nykomling i Stockholms hotell- och konferensutbud. Hotellet öppnade 2010 i det då helt nya kvarter som byggdes på västra Kungsholmen alldeles intill Rålambshovsparken. Anläggningen ligger endast några minuter till fots från Fridhemsplan med dess shopping, restauranger, tunnelbana, lokalbussar och flygbussar – härifrån är det nära till allt.

Från hotellets entré är det bokstavligen bara ett stenkast till Rålambshovsparken och det populära promenadstråket längs vackra Norr Mälarstrand, där man kan flanera och njuta av utsikten mot Riddarfjärden, Södermalm och Västerbron. 

– Vi har ett fantastiskt läge. Ett dopp i Mälaren om vädret tillåter eller en skön tur på våra hyrcyklar, vi har mängder att erbjuda den som vill se och få ut mycket av Stockholm. Ett eget garage gör det också enkelt för de av våra gäster som kommer med bil, säger Petra Rörfors, som är försäljnings- och hållbarhetschef på Courtyard by Marriott.

God mat och tanke

Courtyard by Marriott sätter inte bara hållbarheten i centrum, utan siktar på att ligga i framkant inom området. Ett steg i den riktningen är att hotellet från och med i höst förser samtliga menyer med information om de olika maträtternas klimatavtryck. 

– Det här gäller både lunch- och middagsrestaurangen Björk & Bar och Grill samt våra bankettmenyer på konferensvåningen. En betydande del av de miljö- och klimatpåverkande utsläppen i världen är kopplade till mat och livsmedel och nu kan våra gäster direkt se hur mycket koldioxid en specifik rätt avger, och göra medvetna val utifrån det, säger Petra Rörfors.

Att använda råvaror efter säsong är en självklarhet på Courtyard by Marriott, liksom att köket undviker att köpa in produkter som kommer långväga ifrån. Ett annat grepp som anläggningen valt med hänseende till klimatet är att de själva bubblar allt vatten på plats.

– Genom åren har vi sparat in närmare en miljon plastflaskor genom att inte köpa in bordsvatten, säger Petra Rörfors. 

Varför tar ni det här greppet just nu?

– Vi har hela tiden haft en grön profil, skillnaden är att man nu direkt kan se vilken miljöpåverkan varje enskild rätt har när det gäller lunch och middag. Som enskild individ är det inte alltid så enkelt att navigera bland alla val man har. Här kan vi som företag fylla en roll, genom att informera och servera en genomtänkt meny med råvaror och ingredienser som tar hänsyn till miljön – det känns rätt på alla sätt.

 

Fakta:
Courtyard by Marriott erbjuder fyrstjärnig komfort och det bästa av två världar: sofistikerad urban känsla plus natur och grönska. Hotellet ligger centralt i Stockholm med omedelbar närhet till Rålambshovsparken och Norr Mälarstrand. Här finns 282 rymliga och ljusa dubbelrum för övernattning, ett av stadens största och modernaste hotellgym, tolv konferenslokaler för upp till 400 personer samt en restaurang för 180 sittande gäster. Helt ny videokonferensutrustning i alla lokaler gör det både roligt och enkelt att konferera. Anläggningen är Green Key certifierad.

 

* Anläggningens hållbarhetsarbete kring måltider är ett samarbete med Klimato som hjälper restauranger att servera mat med minskad klimat-påverkan. Måltidens exakta klimatpåverkan baseras på en beräkning av ingredienser, produktionsmetod och ursprungsland.

Taggar/Etiketter
Citynära  Hotell  Hållbarhet  Kickoff  Konferens  Stockholm  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.