Havsnära juvel vid Tylösand - | Konferensvärlden
Tylebäck Hotell & Konferens
Tylebäck Hotell & Konferens
Tylebäck Hotell & Konferens
Reportage > Havsnära juvel vid Tylösand

Havsnära juvel vid Tylösand

Konferenspärlor På Tylebäck Hotell & Konferens bor du granne med havet. Ströva längs med gyllene sandstränder och magiska solnedgångar, ladda batterierna med mindfulness eller spela några golfrundor på klassisk bana.

Text: Mia Bornberger

12 mars 2018,

Ända sedan tidigt 1900-tal har soldyrkare vallfärdat till Tylösand strax utanför Halmstad för att njuta av ljumma vindar, len guldfärgad sand mellan tårna och sköna havsbad. Mitt i idyllen, bara några hundra meter från stranden, ligger Tylebäck Hotell & Konferens, som erbjuder en förstklassig konferensmiljö året runt. Den geografiska placeringen mitt emellan Göteborg och Malmö är ypperlig, och gör det enkelt för konferensgäster i hela södra Sverige att ta sig till detta guldkorn.

– Vi skräddarsyr konferensen efter syfte och önskemål och utgår från det klassiskt stärkande eller en aktiv konferens. Om inriktningen är hälsa sätter vi exempelvis ihop ett program med yoga, mindfulness, uppfriskande walk and talks längs med stranden och en stärkande hälsosam buffé på samma tema. Och när det handlar om teambuilding styr vi upp passande gruppaktiviteter tillsammans med vår erfarne äventyrsarrangör, berättar hotellchefen Mats Petersson.

Prisbelönt design

Området har länge använts för kurs- och lägerverksamhet. Det första huset, Gula Villan, kom på plats redan 1930. Det nya Tylebäck Hotell & Konferens såg dagens ljus 2001 och har sedan dess byggts ut i omgångar. Anläggningen är uppskattad och prisbelönt för sin enkla och behagliga design med inredning i nordisk stil och ljusa finstämda färger.

– Anläggningen är byggd på plint med brun träfasad och dörrar och fönster i gult, en vacker klassisk färgkombination för stugor i det här området, säger Mats Petersson.

De 70 twin- och dubbelrummen är fördelade i stugor, parhus och i huvudbyggnaden, samtliga med egen balkong eller uteplats. Väljer man att bo i något av de fristående hotellhusen finns möjlighet till självhushåll. Det finns tio moderna konferenslokaler, från mindre rum för fyra–fem personer till den största salen som rymmer 150 i biosittning.

Svinga med stil

Halland är också en mötesplats för golfentusiaster. Tylebäcks närmaste granne är Halmstad Golfklubb med sina två utsökta 18-hålsbanor.

– Vi samarbetar kontinuerligt med golfklubbarna i regionen för att hela tiden utvecklas inom området. Ju mer kunskap vi har, desto mer attraktivt är det för våra golfgäster som vi vill serva på allra bästa sätt, säger Mats Petersson.

Som en extra bonus har Tylebäck börjat ställa ut konst. Under hösten kunde gästerna fascineras av den berömda golffotografen Jacob Sjömans enastående bilder i ”Halmstad möter världen”. Under vårens utställning ”Halland Art 2018”, som pågår till mitten av juni, samlar man verk av sex lokala konstnärer.

– Konsten ger liv och rörelse och vi märker att det är uppskattat av gästerna. Vi försöker slå vakt om det lokala och vill att Tylebäck ska sjuda av glädje, gemenskap och styrka.

Fakta Tylebäck Hotell & Konferens

Tylebäck Hotell & Konferens har 70 övernattningsrum, samtliga med egen balkong eller uteplats. Tio moderna konferenslokaler, för upp till som mest 150 personer. Fullt utrustat gym med allt från fria vikter och kettlebells till löpband, crosstrainers och cyklar. Relaxavdelning med härlig bubbelpool utomhus, massagestol och bastu.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.