Havsstänk och avkoppling - | Konferensvärlden
Reportage > Havsstänk och avkoppling

Havsstänk och avkoppling

På Nynäs Havsbad kan ni få allt som hör till en skärgårdskonferens: havsstänk, natursköna upplevelser, avkoppling och ett dopp i havet. Med både ny järnväg och motorväg till Nynäshamn är skärgårdskonferensen närmare än vad ni tror.

Text: Livia Jakobsson

15 december 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

Historien om Nynäs Havsbad börjar 1905 då järnvägen mellan Stockholm och Nynäshamn stod klar. Ett par år senare invigdes badhotellet vid Nynäs Havsbad och anläggningen har i drygt 100 år fungerat som avkopplande destination för både lokalbefolkningen och långväga gäster. I slutet av året färdigställs den nya fyrfiliga motorvägen, väg 73 från Stockholm, som gör att anläggningen kommer ännu närmare huvudstaden och att det nu endast tar en dryg halvtimme från Stockholm. Dessutom byggs järnvägen ut med längre sträckor dubbelspår mellan Västerhaninge och Nynäshamn. I dag tar anläggningen emot både privat- och konferensgäster.
– Varför våra gäster väljer Nynäs Havsbad? Ja, det är bara att vända på huvudet och titta på utsikten, säger Ramona Öhman, säljare på Nynäs Havsbad.
Och hon har alldeles rätt. Nynäs Havsbad ligger precis vid vattnet och utsikten är fantastisk.
– Våra gäster känner att de kommer ner i varv här. På så sätt kan de lättare fokusera på sitt arbete och samtidigt bli mer kreativa, säger platschefen Anne-Maj Colbing samtidigt som en konferensgrupp paddlar förbi i några kajaker.
En mil är det längsta avstånden ni kan befinna er från havet när ni är i Nynäshamns kommun. Som aktivitet väljer många grupper att bara ta en promenad längs den ringväg som slingrar sig utmed skärgårdsklipporna.
– Det är otroligt vackert längs vattnet och en promenad här kan bidra till bra och intressanta samtal. Vi försöker att uppmuntra grupperna till lugna aktiviteter som passar omgivningarna för det är en härlig känsla att bara vara ute i naturen, fortsätter Anne-Maj.

Bara vara
Precis vid klipporna ligger Havspaviljongen med spa- och relaxavdelningen. Förutom bubbelpooler, bastu och behandlingsrum finns också fyra konferenslokaler i Havspaviljongen. Altarskär ligger direkt på bryggan och ger en pampig inramning till konferensen med havet och klipporna runt omkring. Som konferensgrupp kan det ofta vara svårt att hinna med behandlingar och Nynäs Havsbad erbjuder därför spa-mingel.
– Deltagarna besöker olika stationer där det får prova på och göra olika behandlingar på varandra. Vi har terapeuter vid varje station som lär ut alltifrån ansiktsmasker och fotbehandlingar till handmassage och avslappning, säger Anne-Maj.
Finns det bara tid för ett litet morgondopp eller kort besök innan middagen går det självklart också bra.
– Många av våra gäster vill ha tid till att bara vara. Att få sitta på bryggan i badrock är ett utmärkt sätt att samla energi. Här får de tid för eftertanke som de kanske inte skulle fått om de satt kvar i konferensrummet eller på kontoret, säger Ramona.
Nynäshamn har 1900 soltimmar per år och är därmed soligast i Stockholms län. Något att tänka på när det är dags att boka nästa konferens i vintermörkret.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.