Högt i tak på ny arena - | Konferensvärlden
Downtown Camper
Downtown Camper
Downtown Camper
Reportage > Högt i tak på ny arena

Högt i tak på ny arena

Stora möten Spännande, dynamiskt, lekfullt. Downtown Camper by Scandics splitternya mötesplats Roots är 1 300 flexibla och kreativa kvadratmeter med fokus på möten, mingel, middagar och utställningar – mitt i hjärtat av Stockholm.

22 oktober 2019,

Efter att signaturhotellet Downtown Camper by Scandic för några år sedan slog upp sina portar har anläggningen blivit en självklar del i stadsbilden. Ett ställe där man övernattar, konfererar, umgås i loungen, lunchar, lobby-jobbar eller träffas för after work.

I september tog man ytterligare ett steg i form av hotellets nya mötes- och eventyta Roots, designad av arkitektbyrån Stylt Trampoli. 13 mötesrum i varierande storlek fördelade på 1 300 kvadratmeter som med några enkla handgrepp också enkelt kan förvandlas och ge upp till 900 kvadratmeter öppen yta där även biosittning är möjlig.

– Det här är en naturlig utveckling där vi ökar flexibiliteten för större sammankomster. Redan innan bygget var klart så hade vi bokningar, vilket visar att den här typen av lokaler behövs. Det går att köra in bilar här om man skulle vilja, berättar anläggningens general manager Jacob Dahlberg.

Ett nöje att mötas

Roots är stort, men allt annat än konventionellt och konceptet bakom kallas ”Meeting Unusual”. Det ska vara roligt att träffas och konferenslokalerna är utformade med samma höga mysfaktor som hotellets övriga kreativa ytor. Designen är lekfullt varm, som färggranna trivsamma vardagsrum snarare än traditionella mötesrum, vilket gör vägen till en avslappnad stämning betydligt kortare.

– Ett break hos oss måste inte vara kaffe och dammsugare utan kan lika gärna innefatta en meditation på 20 minuter där man lägger sig i nätet ovanför receptionen med hörlurar på och softar en stund. Jag lovar, det ger en mental och kroppslig avslappning som är påtaglig, inflikar Jacob Dahlberg med entusiasm.

Wellness på hög nivå

Med sina 494 rum, restaurang, barer och wellnessavdelning har Downtown Camper ett ypperligt läge vid Brunkebergstorg i centrala Stockholm, en plats som utvecklats till en sprudlande samlingspunkt med blommande magnolior, hotell, butiker, restauranger, kontors- och bostadshus.

– Vi vill attrahera aktiva och nyfikna gäster och är måna om att vara inkluderande, Downtown Camper by Scandic är ett hotell för alla, och något som förenar och välkomnar är aktiviteter. Det kan handla om allt från att paddla kajak till gemensamma joggingturer och filmkväll i vår egen biosalong Nightwood. Som ett resort i vildmarken – fast inne i stan.

Som konferensgäst bör man inte missa
nionde våningen med uppvärmd pool på taket och makalös utsikt över stan. I anslutning ligger också en avdelning med sauna, yoga, massage, upplevelseduschar med kall dimma och vattenfall. Wellness retreat på hög nivå – bokstavligt talat.

Mat med karaktär

I Roots ryms också ett helt nytt kafé med ingång från Drottninggatan. Tanken är att mötesdeltagare och fikagäster utifrån ska dela lokal och att det på så sätt bildas en intressant mix av människor. Delar av kaféets möblemang är tillverkat av återvunnet trä och lamporna kommer från organisationen Plastic Whale, som fiskar upp plast ur haven och av det skapar inredning.

Det urbana temat och hållbarhetstänket genomsyrar även restaurangdelen. Maten är en social knutpunkt, ett behagligt sätt att umgås där mötet ges en personlig karaktär.

I baren Campfire finns en elegant grill i mitten av ett av borden och här kan konferensgäster bli delaktiga i matlagningen. I övrigt består menyn av rätter som tillagas med kärlek och hänsyn till årstidens växlingar. Tunga profiler som kökschefen Caroline Åkerstam och food & beverage-chefen Claes Benediktsson står bakom konceptet.

– Vi vill ge våra konferensgäster en känsla av gemenskap och värme och pratar inte så mycket om konferens som ett begrepp. Mer om möten människor emellan, att det händer saker när man träffas så här, i stället för via en skärm. Vår önskan är att man efter ett möte hos oss känner sig ”young at heart” – då är mycket vunnet.

Fakta
Mötesarenan Roots är en del av livsstilshotellet Downtown Camper by Scandic i Stockholm. Lokalerna rymmer upp till 650 deltagare. Här finns 13 mötesrum och med öppningsbara väggar kan man få 900 kvadratmeter öppen yta. Möbleringen går att anpassa för möte, mingel och middag. Downtown Camper har 494 hotellrum och erbjuder ett stort utbud av aktiviteter, wellness, egen biosalong, förstklassig mat och dryck.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.