Högteknologiskt och centralt i Stockholm - | Konferensvärlden
Reportage > Högteknologiskt och centralt i Stockholm

Högteknologiskt och centralt i Stockholm

Mötestrender Central Hotel lever verkligen upp till sitt namn. Inte många hotell i Stockholm har Centralstationen, med Arlanda Express och Flygbussarna, precis på andra sidan gatan. Och förutom det centrala läget kan man här stoltsera med den allra senaste konferenstekniken i form av Clevertouchskärmar.

30 november 2016, uppdaterad: 30 november 2016

Trots det supercentrala läget kan man som gäst koppla av fullständigt i de fräscha, moderna och ljudisolerade hotellrummen och konferenslokalerna inne på fina Central Hotel.

Citypulsen på gatan precis utanför når inte in till den nybyggda mötes- och konferensvåningen, där fem möteslokaler, som kan husera upp till 100 personer, kompletteras av trivsamma mingelytor och en lugn och avskild innergård.

Högteknologiska konferenshjälpmedel

Här har man inte sparat in på vare sig design eller teknik. Som en av tre mötesanläggningar i Sverige (de andra två är Hotell Aveny i Umeå och Calmar Stadshotell) har Central Hotel investerat i fyra stycken interaktiva Clevertouchskärmar, skärmar som ofta förknippas med TV-sportsändningar och som innebär att man med penna eller finger enkelt kan rita på bilden som visas på skärmen.

– Vi var ju första anläggningen med dessa skärmar och utmaningen i början var hur vi skulle få våra konferens- och mötesgäster att snabbt förstå och effektivt kunna använda skärmarnas alla fördelar. I detta syfte valde vi Central Hotel som ett första studieprojekt, berättar Chris Jolly, Sales Manager på Ligula Hospitality Group som driver Central Hotel.

Och man kan redan nu, efter en kort tidsanvändning, konstatera att tekniken – som erbjuder en helt ny möjlighet för presentationer, föreläsningar och kreativt arbete – har blivit en stor framgång och mycket uppskattat av Central Hotels gäster.

Konst och kreativa lokaler

Förutom den avancerade tekniken har man lagt ned mycket möda på att inreda konferenslokalerna med spännande konst på väggarna och genomtänkt design på alltifrån mattor till badrumsdetaljer. Resultatet är lokaler som inbjuder till såväl kreativa möten som sociala aktiviteter kombinerat med mat och dryck.

I direkt anslutning till möteslokalerna finns även en ostörd innergård i vacker miljö – en oas mitt i storstaden. Här kan man njuta av en god kopp kaffe eller varför inte ett glas bubbel under bar himmel.

– Vi har flera ledningsgrupper som är återkommande konferensgäster, men också en hel del företag som väljer att lägga Afterwork-aktiviteter här hos oss, berättar Chris Jolly och konstaterar att många nog uppskattar småskaligheten hos Central och möjligheten att mötas ganska privat, men ändå med en exklusiv och lite lyxig touch.

Fransk bistro

På morgonen dukar man upp Central Hotels generösa frukostbuffé i La Gare, men resten av dagen är restaurangen en okomplicerad fransk bistro med en huvudrätt på temat ”Un hommage à L´Entrecôte” och La Gares fokus ligger därför på ryggbiff med en god sås!

På La Gare kan man också ta en drink efter jobbet och spana på musiker och skådespelare från närliggande Oscarsteatern och Fasching, som gärna besöker krogen.

Central Hotel

På Central Hotel finns plats för upp till 100 konferensdeltagare, fördelat på fem möteslokaler. Hotellet har 110 rum, varav 63 enkelrum, alla utrustade med bland annat rainshowerdusch, egna träningshantlar, joggingkarta samt ProfilHotels egen träningsfilm. Ligula Hospitality Group AB driver hotellverksamhet under varumärkena ProfilHotels, Good Morning Hotels, och Motel L. Dessutom är de franchisetagare till två enheter i kedjan Park Inn by Radisson.

Få kostnadsfri hjälp att boka din nästa konferens, kickoff, eller event på Central Hotel på Konferensguiden.se

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.