Höstvänliga Hestraviken - | Konferensvärlden
Reportage > Höstvänliga Hestraviken

Höstvänliga Hestraviken

Bland sjöar och vattendrag mitt i den vackra och mystiska smålandsskogen ligger Hestravikens hotell och restaurang. Här driver tredje generationen av familjen Hellström en verksamhet som präglas av modern lyx och samtidigt enkelhet. Här bor man mycket bra och får tid att njuta av natur och vällagad mat.

Text: Kristin Fridholm

19 oktober 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Sverige visar sig inte från sin bästa sida denna eftermiddag. Regnet har strilat från en jämngrå himmel hela dagen och det bildas stora kaskader efter bilarna där jag kör genom de småländska skogarna. Mörkret börjar göra sig påmint och jag känner att det ska bli skönt att komma fram. Jag parkerar bilen, springer hukande den lilla biten mellan parkeringen och receptionsbyggnaden och ruskar på mig lite som en hund för att bli av med några kalla droppar som hotar att rinna ner i nacken.
– Hej, välkommen! Kom in och torka dig och värm dig lite!
Det leende som jag möts av i receptionen får min regnbutterhet att blåsas bort på en sekund och när jag ett par minuter senare stiger in i det välkomnande hotellrummet har jag nästan glömt bort höstrusket därute helt. En stor, inbjudande dubbelsäng med sänghimmel, en öppen spis som faktiskt går att elda i och mysig belysning i hela rummet skänker en varm och genuin känsla. Och om det finns några rester av trumpenhet kvar så försvinner de helt när jag tittar in i det vackra badrummet med vitt kakel, grön marmor och eget massagebad!

Naturligt och moderntHestravikens hotell och restaurang var ursprungligen disponentbostad till ett sågverk, och då användes ån Nissan som lugnt rinner förbi utanför knuten till att flotta timmer. När sågverksamheten drabbades av 1920-talets depression och lades ner omvandlades den vackra trävillan till pensionat. Det var i samband med att tåglänken mellan Göteborg och Kalmar byggdes och turister hade möjlighet att snabbt och enkelt ta sig till Hestra.
Idag drivs Hestraviken av familjen Hellström. Syskonen Johan Hellström och Malin Tallbäck (tidigare Hellström) är tredje generationen, och sedan de tog över för drygt 20 år sedan har samtliga byggnader som byggts till under åren renoverats grundligt och andra har kommit till.
– Vi har velat hålla en naturlig och samtidigt modern ton med mycket trä och sten på väggar, golv och i möblemang, beskriver Johan. Samtliga rum har balkong eller uteplats och dessutom har alla gäster tillgång till trädgården samt utomhuspoolen under sommaren.

Diger vinlistaJohan är den som ansvarar för hotelldelen och Malin utvecklar kök och restaurang. Maten som serveras är svensk med medelhavsinspiration, och kockarna arbetar gärna med lokala ingredienser så långt det är möjligt. Restaurangen är öppen även för gäster som inte bor på hotellet och såväl menyerna som à la carten är väl genomtänkta. Vinlistan är diger och servicenivån i restaurangen är mycket hög. Jag som inte är någon vinexpert får tipset om en underbar Pinot Noir som får mig såld redan på förrätten; friterad krabboll, limeaioli och en tomat-, mozarella- och fänkålssallad.
Före middagen hann jag med att prova hotellets lilla men välutrustade gym samt biljardbord, och innan jag ska gå och lägga mig kan jag inte låta bli att tappa upp ett massagebad. Det väldoftande badsaltet får mig att koppla av fullständigt och sedan somnar jag som en liten gris i den rymliga Hästen-sängen.

SkidkonferensKonferensmöjligheterna på Hestraviken är många med totalt 11 konferensrum med plats för 2 till 65 personer. Många rum har vacker utsikt mot ån eller mot Algustorpasjön. Hestraviken har utvecklat ett flertal olika konferenspaket med eller utan boende. På aktivitetssidan är ett av dragplåstren skidanläggningen Isaberg som varje vinter lockar besökare från när och fjärran. Övriga populära aktiviteter är också kopplade till skogen, sjöarna och vattendragen såsom golf, paddling och fiske.
Jag avslutar mitt besök efter en superb frukost med en gedigen rundvisning i alla konferenslokaler. På vägen hem funderar jag på om jag kanske ska komma tillbaka i vinter och njuta av den ombonade känslan på hotellet efter en dag i skidbacken.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.